[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXIII

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
之前頭髮長覺得唔hold
而家頭髮短用返,好多白點,落3梘都洗唔乾淨

呢隻ok喎 夠硬 出哂汗都keep到
張梁記$199
gel type?
Yes 我用梳梳side part
聽講neighbor好多barber唔係太掂 咁老細stanley呢?
stanley 都唔掂真係執撚左佢
之前我出過 Bayside 同 Firsthand 比較
結論大概係話兩者效力差唔多
Bayside 上頭嗰下比 Firsthand 乾身少少
但 finish 後兩者無乜分別

經連日極潮濕及悶熱嘅天氣
再比較兩者
論持久力及 restyle 能力似乎 Firsthand 稍稍佔優
Bayside restyle 多一兩次就會跌 watt
不過個分別唔係真係好大
亦可能唔同人髮質唔同會有分別

暫時我兩雙都會繼續入
Bayside 個味易接受過 Firsthand 新味
都係嗰句,希望 Firsthand 出返舊味
同雷公比較?想試雷,但有咩好同唔好?有無人用過?
雷公唔係即大陸普通Gel Type?
你係本人?
正是在下
我係用笑喊樣回咗你story 嗰個 見你email話要等多5日先發貨
有冇話似你之前邊隻產品
因為張sticker 印刷中..🙏🏻🙏🏻
其實都要多謝一班夠膽死一齊事嘅你哋!🙏🏻
其實呢個mix, 就冇話似邊隻,只可以講係一隻輕身, neutral shine, medium hold pomade
上面有巴打問有冇同 bayside 差唔多
但又講明唔要 fh (好想知點解)
你可以試下用 prestige 隻 waterbased pomade
質地唔係 bayside 同 FH 嗰種 cream 狀
貼近一般 pomade
比 bayside 同 FH 略 shine
但都係 low shine
優點係好夠力,易梳易控制
restyle 能力亦高
但唔知點解唔係太多人講
咁甜係咪好slick
好多人講之前男人味日日吹奏,宜加好多間多有入到啦,係張梁記冇入姐
其實個product 有大概40% 係Pocari, 但係要明白成支Pocari 有成80-90%係水份,所以唔係大家想像到好似糖膠咁黏
Mid hold啱玩咩?
咁都可以拉埋homebrew黎搵食...
貴公司邊款產品係strong hold?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞