[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXIII

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
$185咁大支,都抵既😂
送左比個做salon既朋友
得男同張restock就叫個個?
Vlab都有
sun city如何?
藍豬水只係爽髮水而唔係平時講開可以幫助造型嘅打底水
所以好難 feel 到有冇用嘅
成日見佢地話有barbershop味?其實barbershop 唔係噴水?因為每次剪完都好大味 但又幾鐘意
Bayside clay 好唔掂, 極難洗,
gel 完隻手洗極都唔甩,
太乾身, 勁多fly away
又貴

已打入冷宮

摩洛哥油, mm , 雀泥都完勝
幾乾身,true matte ,輕身, hold 唔錯, 隻香味我ok
對我有d乾所有溝chrome,一流
會唔會變硬?
唔太覺
用老翻用到同人講
本身pomade / clay style product 已經唔係話貴到離地, 咁都要用老翻最緊要係真係用落自己個頭度, 再諗下老翻用左幾多垃圾chemical
之前已經聽過有兄弟反映難洗, 難忍味仲可以日日無差別吹奏易推易洗超hold成份天然
雀泥 mm 用水洗已經洗得乾淨,
呢隻係用完洗手液係咁捽都洗唔甩

Hold 度都麻麻
會否乾到有fly away?
可否講下似邊隻product?
btw雀泥真係唔太岩用, 猶其想做整齊既side part, 係非常困難, 飛away 亦好多, 我覺得較岩d 超短既crew cut 造型
我頭髮薄做唔到side part
如果想應該整齊用番pomade 好d
有冇人用過TH1?
Bayside clay 唔知
但 Bayside pomade 又的確易推易洗 high hold
係咪「超」hold 就見仁見智
但以各自稱 strong hold 嘅 pomade 平均水平來講,算係唔錯
我覺得難洗
不過其實都係講比較,比較其他手工水性髮油難洗
邊到有得買呢隻?
可否講下有咩特別之處?
好硬.. 時間長 一放落頭2秒就即硬 jel得慢會整唔切... 好啱比比鳥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞