[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXIII

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有無巴打用過紅雀?
x2 因爲都幾貴
基本上pomade 就會咁
我星期六日casual d用quicksand + m泥就無呢個問題...
All purpose 點會無得翻梳?換條界都仲得
不過本身夠 hold
其實無翻梳必要

本身 pomade 就唔係用來玩自然感
要自然感玩返 clay 會好啲
咁奇?會否是梳法問題?
一般 Pomade 適合用梳多
唔多適合用手摷
我都覺得可能係,例如我左至右咁sidepart, 係唔係都會左至右咁樣梳?我通常就會越梳越扁...
用左好多product, 都係用番fh 最好,手摷自然,未話去到最high hold,但易造型得來又hold 又易推都算係咁

係隻味麻麻地...同埋天氣咁熱,用髮泥加spy 都照趺
您想有texture side part,首先要搽暈,頭髮向內部分都要搽。
跟住向上兼向後梳,之後用手輕輕㩒住右邊向前推少少
新FH上咗頭後冇乜味,滑咗,用嘅份量無需以前咁多
我做法差唔多,用毛巾抹乾之後搽暈豬水,之後用骨梳同風筒吹高佢,吹完效果好鬆
但一落FH佢就開始”立”,有d 一束束既感覺,梳番好之後都係用手心向前推少少

一開始個形都ok,但番到公司就扁咗一半,到lunchtime就扁哂
似係頭髮向內部分搽唔夠pomade
呢部分好重要,因為要靠佢頂起個volume
等我聽日再試下
每日得一次試既機會
試左, 垃撚圾
detail?
如果有出大oz 就好,不過隻味因人喜好,我自己就麻麻地
間間都Restock藍豬水😂
其實點用?
係咪夜晚洗完頭濕住上,吹乾?
Pomade 最好全用梳
唔駛向前推,用手掌輕輕頂住用梳梳高
參考下 The Pomp 啲片
佢每個測評都會喺你面前梳一次
可能學到點梳
開頭一兩分鐘係幾易推, 之後乾得好快, 好難Style, 最ON9 係d hold 力不知所謂, 用完落街食個早餐俾風吹兩吹已經勁多fly away, 感覺真係over-rated 既product
上次買左,好大支但用左一星期冇用了
懶得用,用完冇特別感覺但小小立
我都覺得枝野無乜作用😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞