[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXIII

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

想請教下各位巴打
我而家嘅髮型係好似blumaan呢個咁high fade厚青undercut,自己頭髮好彈同偏硬
打底吹頭嗰啲都做足,唔同類型嘅product都用過(coal mine, bayside clay, moroccanoil等等)但好似每隻都hold得好差定唔到型,好多時候一出門無耐就已經唔係本來個樣,想知到底係髮型問題,髮型師問題定係我自己問題
試下噴少少hair spary後先出門
自己唔係咁鍾意hairspray,唔鍾意變硬個感覺,同埋hair spray好似好多有害物
我髮型髮質都似您
您提過的產品我都用過
唔用spray的話:
1)Morrocan&coal mine唔夠力
2)Bayside clay 時間耐咗會散兼fly away

想唔落spray但夠力(我自己經驗):
Stickmore fiber clay
Gray ghost
Flagship cream Pomade
Oasis clay
有無師兄試過 Adam Chan - fade jai
同埋想問下鄰居有無邊個barber推介?
Boss.
買左未寄
發現巴打玩好多野
Lm
鳩fing下
你試下呢種組合
暫時係我試過最持久最夠力
重手少少落 Stickmore boost tonic 打底
再用 firsthand pomade (輕啲sticky啲) / prestige pomade (重啲但夠力啲)
兩者都係講緊 waterbased pomade 而唔係 clay pomade

Coal mine 自己講明只係 mid hold,mid hold 產品應唔適合你個 case
有無巴打知邊到有賣Slick Gorilla styling powder?
張梁記無咩
見佢facebook有人問,但佢地話已經無再賣
可能唔好賣 我記得嗰陣佢一出我就買咗
係咪真係好方便難洗嘛?
同埋如果旺角既話,大家通常去開邊度買野
我少出旺角剩係知旺中有一間
勁撚難洗,用過幾次就無用。
勁撚難洗,可能咁冇再賣,特價買左支用到掉左
好彩問左先
唔知有無類似既product, 主要想朝早可以更快出到門
難洗咩
我有朝就咁用佢打底同gel
點知落大雨濕曬 個頭乜都無曬
洗完都好似有野打底同埋質感勁鞋,好似 build up咁
我覺得唔算難洗
洗兩次都乾淨曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞