[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXIII

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
發毛?
可否講下點唔岩法?

咁樣剪真係好咩? 佢d classic cut 真係唔識欣賞
尊重佢對呢個文化嘅熱誠
同時都想知下有冇巴打搵開mike剪唔係剪pomp
終極M字額
有冇人用過bayside pomade發覺好cake梳 但youtube外國人就梳得好順 因為髮質原因?
利申日日用,pomade唔kick,clay kick,佢唔係waterbased gel type pomade,無得比的
World top 10barber,不是浪得虛明,不過asian剪就。。。
就係睇左條鬼佬用bayside pomade好smooth 但自己用就好cake
想試下佢手勢添
你地用咩洗頭水?
最近用Oil based, 都係用普通洗頭水
萬寧嗰啲
一定唔會買pomade牌子出嗰啲
又貴又細支
試左prospector diamond ,幾易上頭但完全hold唔到可能我髮質只啱用cream/clay type pomade,diamond質地太水
Diamond算係hold到 但持久力不足
我頭髮太硬,用好多pomade都好快塌,所以而家多數用clay
最近轉用bayside pomade 好鬼cake
我反而覺得bayside幾好用唔打底都得。想知有冇類似質地pomade推介(除左firsthand)
Prospectors coal mine
其實有乜方法梳時冇咁cake呢
我真係答你唔到我覺得同product質地同搽上頭均唔均有關我自己用偏乾身嘅pomade(bayside之類)一定會少kick,但我講好用係效果同持久力
Coal mine 只係 mid hold ,bayside 同 firsthand 係 high hold
我覺得都係第一二下kick,梳順咗就無嘢
其實頭髮一、兩下kick好平常。有D鋪頭成日吹到D pomade用完好似落左Wd 40咁順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞