[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXIII

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我暫時短過你d圖 髮質極硬
用clay就ok
推介mm balm 同埋bayside
mm balm 我追post都見到有好似有好多巴打用黎做打底 不過呢種髮型係咪其實唔需要打底 直上就ok?
用雀泥應該岩你
我直接上
明白 感謝
全新 summer pomade ,$100 有意留Tg
巴打知道既 介唔介意講下雀泥同上面comment mm balm 同埋bayside 大概既分別
咩味黎?可順豐?
Tg?
咁本身個主題係討論 pomade
明白既 所以小弟希望離一離題 求巴打們指導
其實一直都有討論開泥既
我見mm balm 同 雀泥 都要200左右 bayside clay 要成300蚊
所以都想問一問大家既意見 呢三隻有啲咩比較明顯嘅分別 起碼叫做聽多d經驗 了解一下
Bs clay $189, where $300?
Ching it’s you again
仲未放
係咪有樓上巴打放clay and pomade 300
雀我淨係用過紅色個款 唔係clay
Bayside mm都有用
3隻黎講 最鐘意bayside 因為我頭髮太硬太直 貪bayside夠hold 但缺點相對難推難洗 好啞色
Mm都唔差 但冇咁hold 相對好易推好洗 上左頭感覺有少少油份咁 會有少少光澤
上面2隻都話全天然 所以keep住有用
雀都ok 用落效果算係2隻既中間位 不過隻味我唔鐘意 放埋左一邊
隨此之外都有用fh clay pomade 一般般
明白哂
睇錯了抱歉
上網search見到 Bayside Original Clay & Water Based Pomade 眼殘到以為係同一個product 原來係兩個
cavalier clay都ok

你呢個頭長度咁短 用任何product都應該hold到

cavalier clay會更抗汗同無bayside/雀泥咁乾
MM唔乾,但比較唔太抗汗
明白
不過我見#2話 cavalier clay 比較難apply同黏
我嗰種髮型好似唔使油頭咁 strong hold (有錯請指教)
會唔會反而藍色blumann仲適合?
藍色都得 會乾身啲同matte啲
想要既話我有盒全新
等我再睇多d片再研究下先
有意再搵巴打你感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞