[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXIII

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
飛仔fiber cream 報告:

呢隻野好少見呢度巴打講, 身邊有fd 話ok, 奈何盒野既包裝實在太柒, 一直未的起心去試, 最近買左盒, 玩左一段時間, 好撚得wor, 上手break down 順滑, 感覺好黏, 上頭易推, 唔會好快乾到仆街, 過左半個鐘先開始硬, 出黎效果有一定光澤, 但唔會太令, 前排有日熱到仆街都hold 到7個鐘, 之後先開始跌volume, 最重要係真心好撚易洗過一次水都無左9 成
巴打係邊買?同埋係似clay?
物如其名, 似厚實既cream, 唔係clay 咁乾硬, gentlehair買, 不過近排見佢係咁sell 隻垃圾猿人粉已經unfollow 左
猿人粉背後應該有代理發功
我見到啲ig家品店都sell緊
自從返左大陸開鋪就奶共!
仲要扮黃。
又比說話D出黎抗爭既員工聽。
又唔係剪得好 收皮啦佢
UWB type 一年四季都好用
Clay pomade 其實我一直唔係好明想做咩效果
要玩pomp 或玩 slick back 等
效果唔及 UWB
想自然 feel
不如直接用 clay
有得佢鳩up 都已經係自由既一部分
所以建議佢應該自律收聲
想問用豬水打底再用冰泥效果好唔好?

本人頭髮好幼,好似女仔頭髮
冰泥係乜

我意為好多人都知,sorry!

因為去幾間鋪買一講就知
大家有無啲咩好用嘅uwb推薦
有冇人知邊到有Kms hair spary旅行裝賣?
prestige, firsthand, bayside
想問下大家係點hold
成日一個鐘到就變哂型
我係洗頭豬水吹頭落Bayside waterbased gel
其實係咪要用完豬水再落Bayside吹一次
當打個底先gel?
Pomade 唔會用來打底的
你用嘅分量、梳法都好有關
另外如果豬水唔夠力
可試下 stickmore boost tonic
點為之「唔掂」?
或者換過問法,你期望做到咩效果?
骨仔廢已經唔係今日既事
如果係用開gel type就試埋江獸啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞