[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXIII

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有冇巴打試過brosh crossover 隻super hard gel同埋 cool grease coconut呢2隻pomade? 好用?
我一次買兩隻味,直接跟原廠較著數。

購買時落discount code,等同免當地運費。

兩罐加埋唔夠一磅,用埋轉運公司迎新積分,基本上圍埋每罐原價us$18運嚟香港
其實跟紳士頭都ok,佢個折扣plan長遠計落都幾平

我想試nomad味,當初唔知紳士頭會入,所以至越洋買
邊度可以搵到discount code
睇youtube見到。至於邊個youtuber就唔記得

跟紳士頭買啦!佢個plan長遠計落仲平過us$18,而家又齊味。

頭先上官網睇斷晒貨
bayside其實係咪似fh你地講到好好咁
第一次網上買完之後會send個9折code俾你下次用,之後每次買會減多5%,直至50% off,半價完就要重頭再儲過
之前d巴打評價麻麻咋喎
您呢個係紳士頭個plan

上面巴打問Templeton 官網discount code。

我唔得係the pomp定modern man 俾過,要再search返
Nomad其實係咩味試過heritage同aeventus。heritage有d似firsthand bayrum,不過我覺得有d太濃。aeventus就香水味。
my bad
Fh加強版似
nomad係帶木質調嘅雲呢娜味,都偏濃
我同時都有入aeventus
要二揀一,我揀aeventus
男人味又會咁小家, 好明顯clk只係唔經代理入貨, 佢就話人地賣假野
同邏輯佢有d 野都無亞洲代理啦 係咪乜都要咁計先
真係好失禮!本身兩間都有幫襯,但佢呢次太小家喇
同樣既product我兩間買都冇所謂
差十蚊八蚊,車錢都要啦
不過唔駛成日單單打打囉
80年代思維:水貨=假貨
我之前出過詳細比較
懶重覆了,大家可爬翻舊文
簡單講兩者上手、上頭的質感略有不同
但 finish 後的效果差唔多
一般日子不太大分別
但如果係極潮濕天氣下
個人覺得 FH 定力,持久力及 restyle 能力比 bayside 略高
但都不是真的差太遠
味道我會覺得 bayside 香啲 (好想 fh 出返舊味
以上講緊只係兩者嘅 waterbased pomade 比較
佢哋嘅 clay 及 clay pomade 我就無用過
但平心而論,如果今次唔係男x味通知澳洲,可能係第2間,又或者可能係個所謂台灣代理自己發癲,咁對男x味都唔公平,不是?
講緊佢bayside假貨產品個story呀
佢好似話係bayside叫佢地出,好似其他店都有出?利申幾間都有買野
關通知澳洲咩事? 又唔見其他鋪會即時話clk賣假貨
有冇人用過hunter1114嘅產品?想試佢隻fiber gum
佢之前個 story 都係話官方發現假貨
叫大家小心啫
又無指名道姓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞