[月經] iOS集中討論區 (8) 6月WWDC 咁3月呢?

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
間清倉真係鬼到

唔知啲MacBook 點呢
我終於體驗氣溫凍,部iPhone 會無電熄機喇 同條女去冬季樂園個冰雪館,佢6+我6s+先後因為凍,出菊花圈 嗰時兩部機都仲有50%電 佢嗰部再禁熄機制就話要叉電先可以著返 我嗰部仲勁,禁極都無反應(因為我部6s+舊電虧虧地) 之後要走返出館外先搵個尿袋先叉得返

舊電本身虧虧地的話,室外吹下風都人熄機
熄左bg app refresh會有咩實際影響?
notifications 個d照有既

有bg app refresh 收到notifications 之後可以預先幫你load定啲野

講過好多次冇用
講緊係連佢官方嗰啲apps都冇用
因為最大問題係佢啲apps會reload,所以點load定都冇用

你用芝麻來電自動更新,計數據嗰類app,就有用嘅
本身iphone 有一堆相係用itunes 同步入去,本身都冇乜野,今日突然間“唔見哂“同步入去果d 相,但相機影既就仲係度。

點解係“唔見哂“係因為d 相其實仲係度,用search 功能係search 到d相,但下面我的相簿就冇哂,有冇人知點解會咁

iphone 7, ios 10.2.1

試下itunes同步照片嗰個位是但untick一項再同步(例如乜嘢包括影片)
佢個同步係有啲鳩鳩地嘅bug,一路都唔fix
遲早可能廢埋呢個功能,迫人用icloud photo
今次pb4真係有倒水嘅感覺
呢隻Race Kings好撚食電,F1, Gear Club都無咁勁

做乜9

跌左落地下?

就係無跌過
上個禮拜先係個乜鳩清倉買
我屌

紅字為重點

用緊win10 下載唔到iTunes 上網睇完都唔得
想問點解決呢個問題?
有冇巴打會忍唔住手 經常剷走多工入面既app

唔好呀巴打

我會 感覺真係慳電咗

好似晒電d?

你剷走完如果有一排都唔開番佢可能真係會慳電咗嘅

我會留番wtsapp ig fb

做乜9

跌左落地下?

就係無跌過
上個禮拜先係個乜鳩清倉買
我屌

次貨倉
你無睇post 咩

貪平之過

應該好快有人問點解iPhone7/7plus下面個speaker得一面有聲 係咪壞左

乜唔係不嬲單邊咩

做到好似兩邊都係喇叭只係為平衡美感
我想問下你地個lihkg係咪都會狂彈pop up廣告?
果個咩「如有天櫻花正開 還未儲夠miles」果個

屌佢老母依家每入一個post都彈一次
以前冇架喎,個廣告好撚煩

乜事都冇
綠聯線掂唔掂?
大家係邊度買
綠聯線掂唔掂?
大家係邊度買

有mfi 淘寶
到底會唔會有新se
綠聯線掂唔掂?
大家係邊度買

用過ok呀
應該好快有人問點解iPhone7/7plus下面個speaker得一面有聲 係咪壞左

乜唔係不嬲單邊咩

做到好似兩邊都係喇叭只係為平衡美感

就係有人咁問

想問點解決呢個問題?

can't help

乜事都冇

我依家變左post入面冇廣告,係一入post就彈出黎

想問點解決呢個問題?

can't help

除左iTunes 仲有咩方法入歌

想問點解決呢個問題?

can't help

唔該巴打

想問點解決呢個問題?

can't help

N年前Google過但唔記得咩原因會咁
總之你要上Apple搵另一個Version嘅iTunes download

想問點解決呢個問題?

can't help

唔該巴打

我用Mediamonkey係入到歌 不過唔知佢要唔要你裝iTunes先
如果你有google music就方便

電腦裝google music 會幫你send晒上去 好似有1萬定唔知5萬首歌既quota 之後電話用返google music個app聽(可以download離線)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞