[第二季][RPG] 異世界打輸仗做逃兵,比靚女係城牆截停左 第四版

983 回覆
96 Like 4 Dislike
文呢
聽日先有時間返工寫文,今日有兩個活動要跟
六口同尼菲特,兩個都企硬唔妥協時,K團成員會支持邊個多點?

我覺得會主角團撐尼菲特, 其他全部撐六口

神神子咪反對
遊戲開發商給予魔王身份,別服玩家成為對立關係,是否因敵對就可以對其不說道德而殘忍,樓豬唔會係俾七警案影響而寫到咁掛
文呢
遊戲開發商給予魔王身份,別服玩家成為對立關係,是否因敵對就可以對其不說道德而殘忍,樓豬唔會係俾七警案影響而寫到咁掛

魔王同別服玩家唔一定會變敵對關係,我覺得如果兩服合作成同盟嘅效益比較大,甚至可以創做另一個歐盟之類嘅大組織去稱霸成隻遊戲

魔王同別服玩家唔一定會變敵對關係,我覺得如果兩服合作成同盟嘅效益比較大,甚至可以創做另一個歐盟之類嘅大組織去稱霸成隻遊戲

匙石個設定,A服魔王找到匙石開正身入B服時,B服的匙石當成已使用再出過下一條?而B服四城主要打開去別服的魔王通道又一定要攻下魔都,有冇方法共存而打開B去C的通道?魔王通道個設定其實有冇可能A服經B服去C服,冇的話都幾難合作。

匙石個設定,A服魔王找到匙石開正身入B服時,B服的匙石當成已使用再出過下一條?而B服四城主要打開去別服的魔王通道又一定要攻下魔都,有冇方法共存而打開B去C的通道?魔王通道個設定其實有冇可能A服經B服去C服,冇的話都幾難合作。

冇方法 同時事無關,但去到第二季後部份會有類似概念,但深層次好多,唔係單純敵對黑白。

知道喇知道喇

知道喇知道喇

咁早有

冇方法 同時事無關,但去到第二季後部份會有類似概念,但深層次好多,唔係單純敵對黑白。

神石同魔城設定,由尼服開始:我地已知
入侵其他伺服器需要一神石同魔城
同時間,美服魔王都係魔城以靈體出現
即係話魔城可以共用?
匙石不能共用,但用完會重新出現一次,
做魔王用一次 入侵搵到神台匙石開正身一次
如果唔再出多次神台匙石就可以係兩個ser入邊玩,應該會出多次神台匙石俾俄服入侵其他地區,
咁睇唯一合作就係俾俄服人合理發展,俾尼服接管俄服四城,同時間各保留最大戰力,即是尼服為君,俄服為臣,先可以開下一個地區

知道喇知道喇

知道仲唔快d ?
六口同尼菲特,兩個都企硬唔妥協時,K團成員會支持邊個多點?

我覺得會主角團撐尼菲特, 其他全部撐六口

主角團未必全部撐尼菲特,真子似唔會
上水
不過其實佢地有咩幫到尼服
俄服大部分人都追殺佢地,冇得收集情報
起碼都要等到尼服本尊轉過來先得
松美唔係已經比神神子吸乾啦咩
等睇同六口世界大戰
今晚真休市,早瞓一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞