一齊五年男友比帽我帶

1001 回覆
835 Like 37 Dislike

樓主ex:

本來唔打算回應你 見你一推再推 唔係到講返D野都唔係男人
我就唔開新POST喇 以下會澄清/講返幾樣野
1. 我現任女朋友唔係第3者
2. 我同你分手係一早已經決定左 你上面講過既改變完全唔影響我既決定
3. 我對你既所作所為感到失望

1.我係12月14號已經同你分左手, 分手之後我驚你霎時之間接受唔到 我先肯見下你, 同你當面講清楚 唔想拖泥帶水。再者, 12月14都唔係我同你第一次講分手(唔係好似你咁郁d就講分手 幾日冇事個種,係決定左好FIRM個種 )。我諗我同你講分手次數應該5次數得哂 唔知你過唔過100次呢
每一次一齊返 你話會改你既壞習慣 但最後只換來變本加厲

我1月27同我女朋友一齊
我女朋友 係一個好女仔 希望眼睛雪亮既連登仔唔好再評論佢。
佢唔係第三者 我同佢一齊左之後冇耐 我有同你講 因為我覺得你有權要知。
另外我同你一齊既時候我係認識我現任 個陣我同佢只係普通朋友 所以我唔覺得同你分享我既生活點滴有咩問題 只係你依家走火入魔左 諗多左。而且我唔會無喇喇同個3唔識7既人一齊喇係咪呀。
我相信係人都會有妒忌之心,講一次就冇嘢,講一百次就係人都覺得煩啦,冇嘢都講到有嘢啦,佢係男人性格唔代表佢真係男人ok

2.分手既事一早決定左
我由一開始己經同你講過 我唔想將分手掛係嘴邊 你就當我講既野耳邊風,
由一開始你講分手 我會唔開心幾日 跟住你同我講嬲完 跟住一齊返
去到你講左分手之後 我已經唔再想理你
你有冇諗過果個過程係幾辛苦 因為你既無視 我已經由愛你去到心灰意冷

我鍾意打波 你想我陪你,OK... 但有咩理由你唔比我出去練波比賽 要留係屋企陪你打機。打機幾時都可以打喇,你話行下街我都服呀.

我從來冇嫌過你肥 我同你一齊之後你重左10kg 我雖然有時會笑下你 但完全冇介意過 有時我d同學笑你 我都即刻會鬧返佢

記得有一次 我同你出街 我唔係咁舒服 你話想食放題 我話不如食第二D野, 你話好 但我講咩你都唔食 最後咪不係就係去返食放題 最後我食左少少野就嘔左 仲記得嘔左舊天婦羅出黎 諗返起都有D陰影

有一次我打波咬柴 我雖然應承左你出去 雖然你有關心我有冇事 但最後都係要我出去陪你行街

分手導火線係因為我地考FINAL 個件事 我認 我有問題 我溫唔切書 有咩理由你考完FINAL 我仲有2科要考 我同你講完溫唔切之後逼我同你出街

2年前分手 我好唔開心 一開始我以為因為唔夾先分手 所以都冇怪你 你搵返我 我都即刻應承同你復合 但後尾知你係因為貪玩 想識鬼仔(知你好祟洋) 我真係好後悔食左回頭草
佢真係好女仔嚟,雖然性格上比較西,點解你咁肯定佢會去識鬼仔,更何況佢五年都無同你扑過嘢係呀現任佢仲係處嚟

3.

原本對你做既事有D開心 但係最後竟然咁樣報復我 真係有D失望

雖然你寫信拍片減肥係令我感動左 但係我會話已經太遲, 機會我已經比過,你每一次同我講分手 就令我個心愈來愈淡

好多好多事 唔講太多 五年既事我諗都冇乜可能係個POST到講哂 同都冇必要咁做
我只係想澄清返

我地係有相愛過 但係我一早已經唔愛 一齊只係因為責任 而唔係昔日既感覺 你話係咪變左你都戇撚鳩,唔鍾意咪一早講分手囉,死忍難忍為咩呀,我就覺得見人見智 總有人唔認同我 但我相信有人會明白 我覺得拍得耐唔耐唔代表D咩 重點係兩個人適唔適合
結婚都可以離婚喇 我唔想再浪費大家時間 大家青春 大家心思 先至咁決定提出分手。

最後我希望你唔好再係到叫春 連登仔都係想食花生姐 你做呢D野對你任何好處都冇

咁個ig呢 ig點解釋
我叫我FD幫我BLOCK既 個陣見到佢IG有新相 眼冤
(依個唔係一個藉口,連block個instagram都頂唔順,咁第日時點出嚟社會立足)
樓主:
我打既所有關於你同個女仔既野 全部都係你親口講 我無老作 你知唔知果下我知條女係佢 覺得自己幾撚on9 分分鐘你同我講佢既野係喑示緊我知你同佢有路 我太蠢get唔到 我知條女你係ocamp識 你去左3個ocamp 所以女朋友自己小心啦

2.係 自從你教左我打機 我打到喪晒 成日逼你同我打機唔比你做乜做乜 我地成日咁而嗌交 我都知衰我已經努力改唔逼你 相信我地既打機fd可以做證 我的確係好左好多

我係成日發你脾氣好易嬲嗌分手 要你氹 係好衰 個過程你好辛苦 但我都知錯 呢一年我都已經發少好多脾氣 慢慢改個性格 我地全部fd都見證住 但係你自從入左ust 慢慢唔搵我 唔理我 我都忍 我明白你有好多活動讀書好大壓力 我已經無發脾氣 包容你 體諒 我相信你都知都感受到我為你改 但你自己係慢慢對我冷淡 呢段期間你做乜會咁 你心照啦

痴線最嬲就係你屈我唔比你溫書陪我行街 我地半個月都無見 就算我掛住你都唔搵你 我知你要溫書 我明白你好多都唔識對你黎講好難 要時間溫 所以我體諒你 唔阻住你 連whatsapp都唔洗你回我 我已經攪到自己無晒價值去就你 你係呢段時間去打牌玩無溫 你自己time management做得唔好就怪我? 果日我好唔開心 喊住打比你因為我做左好多晚通頂既功課 比人踩做到得唔好 我唔開心想你陪一陪我 只係食餐飯一個鐘炸 我地已經走啦 我仲叫你加油 只係要你係半個月裡面玩少2個鐘去陪一陪 因為我需要你 你都咁怪我逼你陪我 請問你咩人黎?
真心一句,我明你性格係有問題,但問心你應承過佢嘅嘢有幾多係改到,有幾多係為咗段關係先應承住佢,認真打機friend唔可以幫你哋做證,你哋成日打打下就offline,quit group,我哋點知你哋兩個暗啞底點相處

2年前分手理由係我想識鬼仔未玩夠真係笑左 係 我祟洋鐘意電影美劇 但我絕對無因為咁而同你分開 分開左果一段時間 我只係番放學做下學生會既野 睇多幾套電影美劇炸 我同你一齊5年 我連bar都未落過 幾時想識過鬼仔呀依個我信你,因為你啲bestfriend基本上係女人嚟,男嘅亦都唔會對你有幻想

3. 就係為你做咁多野真係自己on9 唔講啦

無人係完美既 愛要包容同忠誠 唔知你明唔明 無錯我曾經對你做左好多唔好既事 我好對唔住 但同時你都有缺點 希望你唔好再拎番我既不著黎回擊重點都係帽事 大家心裡有數 點解你唔可以比人講下你嘅不足要人哋focus係帽事呢,我覺得分手依件事係雙方都有責任嘅,點解一定淨係可以講係個男仔錯呢,你post咗佢哋出嚟人哋都有影響嘅,人哋係UST日日俾人笑人哋都有心理壓力

所以我話MK唔該你唔好再回依個post,由得連登仔講,而家對你嚟講唔出聲就係唔會犯錯,如果你好似佢個現任咁撩交嗌就另計,收手啦,你第日諗返起自己玩到咁大會覺得自己好撚後悔。後現代愛情就係咁撚殘酷,比啲時間消化下。
最後我都祝福你地兩個可以搵到自己嘅真愛
歡迎連登仔屌柒我
留名
你收皮啦
吳業X

以為上黎出聲就係男人 巧威威喎
你只係雞蟲免費hall雞

垃圾mk仔

利申 好撚羨慕你 咁柒咁肥都有西食 雖然臭 但我打丁咋

樓主ex:

2. 我同你分手係一早已經決定左 你上面講過既改變完全唔影響我既決定

1.我係12月14號已經同你分左手, 分手之後我驚你霎時之間接受唔到 我先肯見下你, 同你當面講清楚 唔想拖泥帶水。再者, 12月14都唔係我同你第一次講分手(唔係好似你咁郁d就講分手 幾日冇事個種,係決定左好FIRM個種 )。我諗我同你講分手次數應該5次數得哂 唔知你過唔過100次呢

佢唔係第三者 我同佢一齊左之後冇耐 我有同你講 因為我覺得你有權要知。
另外我同你一齊既時候我係認識我現任 個陣我同佢只係普通朋友 所以我唔覺得同你分享我既生活點滴有咩問題 只係你依家走火入魔左 諗多左。而且我唔會無喇喇同個3唔識7既人一齊喇係咪呀。
我相信係人都會有妒忌之心,講一次就冇嘢,講一百次就係人都覺得煩啦,冇嘢都講到有嘢啦,佢係男人性格唔代表佢真係男人ok

2.分手既事一早決定左
我由一開始己經同你講過 我唔想將分手掛係嘴邊 你就當我講既野耳邊風,
由一開始你講分手 我會唔開心幾日 跟住你同我講嬲完 跟住一齊返
你有冇諗過果個過程係幾辛苦 因為你既無視 我已經由愛你去到心灰意冷

我鍾意打波 你想我陪你,OK... 但有咩理由你唔比我出去練波比賽 要留係屋企陪你打機。打機幾時都可以打喇,你話行下街我都服呀.

我從來冇嫌過你肥 我同你一齊之後你重左10kg 我雖然有時會笑下你 但完全冇介意過 有時我d同學笑你 我都即刻會鬧返佢

記得有一次 我同你出街 我唔係咁舒服 你話想食放題 我話不如食第二D野, 你話好 但我講咩你都唔食 最後咪不係就係去返食放題 最後我食左少少野就嘔左 仲記得嘔左舊天婦羅出黎 諗返起都有D陰影

有一次我打波咬柴 我雖然應承左你出去 雖然你有關心我有冇事 但最後都係要我出去陪你行街

分手導火線係因為我地考FINAL 個件事 我認 我有問題 我溫唔切書 有咩理由你考完FINAL 我仲有2科要考 我同你講完溫唔切之後逼我同你出街

2年前分手 我好唔開心 一開始我以為因為唔夾先分手 所以都冇怪你 你搵返我 我都即刻應承同你復合 但後尾知你係因為貪玩 想識鬼仔(知你好祟洋) 我真係好後悔食左回頭草
佢真係好女仔嚟,雖然性格上比較西,點解你咁肯定佢會去識鬼仔,更何況佢五年都無同你扑過嘢係呀現任佢仲係處嚟

3.

原本對你做既事有D開心 但係最後竟然咁樣報復我 真係有D失望

雖然你寫信拍片減肥係令我感動左 但係我會話已經太遲, 機會我已經比過,你每一次同我講分手 就令我個心愈來愈淡

好多好多事 唔講太多 五年既事我諗都冇乜可能係個POST到講哂 同都冇必要咁做
我只係想澄清返

我地係有相愛過 但係我一早已經唔愛 一齊只係因為責任 而唔係昔日既感覺 你話係咪變左你都戇撚鳩,唔鍾意咪一早講分手囉,死忍難忍為咩呀,我就覺得見人見智 總有人唔認同我 但我相信有人會明白 我覺得拍得耐唔耐唔代表D咩 重點係兩個人適唔適合
結婚都可以離婚喇 我唔想再浪費大家時間 大家青春 大家心思 先至咁決定提出分手。

最後我希望你唔好再係到叫春 連登仔都係想食花生姐 你做呢D野對你任何好處都冇

咁個ig呢 ig點解釋
(依個唔係一個藉口,連block個instagram都頂唔順,咁第日時點出嚟社會立足)

走啦 死柒頭

藍字睇撚到眼都盲
你收皮啦
吳業X

垃圾mk仔

呢個post係咪成堆圍內識晒
勿相認
你收皮啦
吳業X

垃圾mk仔

呢個post係咪成堆圍內識晒
勿相認

唔撚識佢
係條mk以為自己好撚幽默又好撚mk打ig profile

UST 吳業X
男人最鍾意嘅新鮮感
加油絲打!!!!!!

樓主ex:

2.分手既事一早決定左

3.

我只係想澄清返

咁個ig呢 ig點解釋

走啦 死柒頭

藍字睇撚到眼都盲

原來依個係屌柒我嘅理由 ,你個理由真係屈機 真係唔好意思累你睇post要碌多幾下
Hall 4
小二 黎多兩碟花生

你意思係樓主同賤男拍拖五年都冇俾佢扑

如果係咁就明曬啦新女有得扑,舊女冇得扑!
嘩張ig cap圖條臭雞仲叫你條仔買綠帽 擺明串緊樓主你 唔推唔係人啦 狗男女正仆街 條死臭雞比帽人戴仲咁囂真係睇到都嬲
樓主加油呀! 早一日睇清個賤男既真面目 早一日重過新生活!
4仔出名淫賤架la
樓主睇開d
下個更好

你意思係樓主同賤男拍拖五年都冇俾佢扑

如果係咁就明曬啦新女有得扑,舊女冇得扑!

下半身諗野係咁嫁啦,條賤男解釋咁多做乜鬼大方啲認自己想扑野所以同“好”女仔一齊囉
追哂成個post原來變左小朋友齊打交

計埋今件事真係4仔真係多事幹
成hall煙剷
上莊老鬼齊齊帶freshmen北上叫雞
大家好 大+號
綠帽俠
趁撚哂啦綠色做theme
想問樓主一個問題
你而家搞到咁係咪好開心?
如果你覺得出左啖氣係好開心既
我覺得你都唔會係一個好女仔
花生源源不絕
屌真係唔撚好信男人講野
我ex夠同我講話要自由想要一個人
又係同你一鳩樣去求佢
最後都未過一個月走去玩tinder識「朋友」
個刻就無再留戀
學我朋友講一句
佢寧願同新嘅人重新適應都唔撚同你行落去
就由鳩佢啦
痛下喊下
一次會比一次喊得少

見到你以為自己
想問樓主一個問題
你而家搞到咁係咪好開心?
如果你覺得出左啖氣係好開心既
我覺得你都唔會係一個好女仔

痴線 咁就唔係好女仔
咁你呢世都唔洗指意有好女仔做老婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞