一齊五年男友比帽我帶

1001 回覆
835 Like 37 Dislike
絲打個情況同我100%一樣,我之前條女係咁同我講同一個男仔啲野,但係咁話冇野仲話咩只係朋友,唔會鐘意佢。到最後同我分手,半個月後這同嗰個男仔一齊
真係好仆街,我好似你咁咩都信哂佢。其實我頂帽都唔知幾時開始戴,仲成日話同嗰個男仔做gym。屌你老母,食撚屎啦,等我對你咁好你咁對我

所以我朋友話你做咩唔同我地講佢身邊呢個女仔 等我地點醒你啦一早 咁我覺得無問題 我真心信佢 大家都有上連登 都知帽好仆街 以為佢唔會

就係因為你太過信佢,所以冇講
其實啲人話咩求新鮮感,我心諗點結婚,你要長久就要克服平淡既日子。
BTW真心祝你揾到個對你專一錫你既男人。

藉口嚟啫
根本新鮮感只係一樣攞嚟合理化佢地行為嘅嘢

點為之新鮮
唔知足嘅話係咪要日日換先叫新鮮

鐘意左第個都無辦法 情感既野 我都唔怕老實 曾經都對其他男仔心動 但一定唔會再有進一步發展 因為我知我ex好好 一定要好好珍惜 就算係都應該老實講唔愛你啦 心裡有其他人 尊重對方 而唔係呃人 保持自己完美形象

可惜唔係人人都會咁諗
亦唔係人人都有自制能力

絲打你第一句又睇得幾開
但我會覺得
Commit左落一段關係又點會話突然鍾意左第二個
都係藉口

咁多年感情都唔老實講
夠膽做唔夠膽認
真心好仆街

都5年啦 男仔覺得淡左唔鐘意好似好正常咁 佢覺得佢仲大把世界 可以食更多既女 何樂而不為 唔通真係一世屌一個西咩 我可以永遠對住同一個人 但唔係人人都得
同埋分手後我求佢既時候 佢話我痴線癲婆 跟著話好驚我會做d咩攪鳩佢女朋友 我話下 你有女朋友啦? 佢話唔係 但將來都會有 話有追求者都會試下 依家諗番 屌 根本就驚我遲早知會攪佢地

貼多d圖

我覺得果張相已經清晰比大家認清佢個樣 雖然out fo
唉,算啦,呢d賤人咪再諗佢喇……祝你下次會有個更好嘅
家下住hall真係害死好多情侶⋯ 我ex都住hall 於是個人變曬 又同左第二個住hall女仔一齊⋯唔敢想像佢地係hall既生活⋯ 一諗就好痛

唔好去諗 由我知佢帽我 我已經唔想再花思係佢身上 只係為自己
絲打個情況同我100%一樣,我之前條女係咁同我講同一個男仔啲野,但係咁話冇野仲話咩只係朋友,唔會鐘意佢。到最後同我分手,半個月後這同嗰個男仔一齊
真係好仆街,我好似你咁咩都信哂佢。其實我頂帽都唔知幾時開始戴,仲成日話同嗰個男仔做gym。屌你老母,食撚屎啦,等我對你咁好你咁對我

所以我朋友話你做咩唔同我地講佢身邊呢個女仔 等我地點醒你啦一早 咁我覺得無問題 我真心信佢 大家都有上連登 都知帽好仆街 以為佢唔會

其實啲人話咩求新鮮感,我心諗點結婚,你要長久就要克服平淡既日子。

藉口嚟啫

點為之新鮮

鐘意左第個都無辦法 情感既野 我都唔怕老實 曾經都對其他男仔心動 但一定唔會再有進一步發展 因為我知我ex好好 一定要好好珍惜 就算係都應該老實講唔愛你啦 心裡有其他人 尊重對方 而唔係呃人 保持自己完美形象

可惜唔係人人都會咁諗
亦唔係人人都有自制能力

絲打你第一句又睇得幾開
但我會覺得
都係藉口

咁多年感情都唔老實講
夠膽做唔夠膽認
真心好仆街

都5年啦 男仔覺得淡左唔鐘意好似好正常咁 佢覺得佢仲大把世界 可以食更多既女 何樂而不為 唔通真係一世屌一個西咩 我可以永遠對住同一個人 但唔係人人都得

應該唔係gender exclusive嘅
掉翻轉係女仔話未玩夠都有
仲問嗰男仔可唔可以等佢玩完翻嚟嘅都有

只係人嘅問題
前一日就好地地
下一日就話淡左無感情
講到尾咪因為有其他選擇

但有時呢啲性格
唔到出事真係唔會知
換個角度睇
佢放生你可能係一件好事

不過好似啲人話齋
要慘要受嘅永遠都唔係仆街嗰個
你而家咁嬲係因為唔甘心JE
你嬲你諗住都冇用,唯1方法係好撚老套就係好好生活
當你搵到下1個,你就會唔記得晒架啦
信我啦,係老套不過係事實,我都係果陣聽唔入耳架
你要記住條仔本身個格係咁,唔關有冇HALL住有女溝事,唔係條女/入U改變左佢
佢本身唔係咁既人,去邊到都唔會移情別戀,你而家係睇清楚佢JE
呢5年你學左好多架啦,下次識點睇人啦
留名
絲打 我同你好似
都係仲一齊緊個陣知道有幾個女仔同佢特別fd
已,我有講過唔鐘意,但佢話冇野嘅,到感情淡左佢開始避我,終於我忍唔住講左分手
點知唔夠半個月我先知佢同左其中一條條女一齊,因為我有個fd咁岩係條女嘅中學同學有follow佢ig,之後佢cap比我睇先知咩事
屌佢老母,用左足足兩年幾先放得低
我知你個仆街有上連登,最好你就認到我
Btw 絲打 分手係一種解脫 祝你遇到個更好嘅

我巴打,我都認同,不論男女都係
自己拍拖就唔好搞咁多野啦
我自己怕女朋友唔開心,盡量避免同女仔玩
同我女朋友就冇咩
但事後分手仲話我搞到佢識少左好多朋友
垃圾
加油絲打 垃圾男人垃圾狐狸精
Ust好多臭閪
所以唔好怪對方冇安全感
成日起疑心問長問短
因為時代變到越來越多出軌
100%信任只會落得慘痛下場
我就贊成報仇嘅。
講咩放低佢向前行啦,放過人放過自己,統統都係阿媽係女人的廢話。自己無付出過?而家係的的確確無啦啦俾人搶俾人hurt,然後得我自己係度痛喎。
向前行,得!報咗仇先。科學證明咗架,與生俱來,報仇就係會令自己好得最快。
咁梗係報仇要報得對等、中point、適當啦。唔係話俾人飛就走去殺咗人,起碼好基本,揚咗佢。

千奇唔好自己忍忍下,自己打飛機講d心靈雞湯說話。

申利:過來人
是咁的 同左ex一齊5年 係幾個月前同我講分手 原因就係佢話唔愛我 想自己一個人 輕鬆自由 而佢話絕對唔關女人事無第三者 咁我都相信佢 分左手後 我好痛苦 係咁求佢 好努力做左好多無謂野 寫信拍片改變自己變靚減肥 無晒尊嚴咁求佢跪佢都試過 但我都知無用 一齊唔番 咁我都嘗試放低

係二個月後知佢有新女 我有嬲 不過算啦 分左手佢d野關我鬼事 但再過多幾日 佢ig post左佢新女既相 我朋友係咁sd比我睇 (佢block左我ig)

屌 我就認得個女仔 見過佢 諗起ex同我一齊既時候 佢成日都提起個女仔 會同我分享佢同呢個女仔一齊相處既野 例如佢同我講 佢住男層hall 通常都男同男玩 女同女玩 女仔好少會黎同班男仔玩 但唯獨呢個女仔會成日走去佢間房玩 賭錢呀咁 佢話當呢個女仔係男人咁同佢玩 叫我唔好擔心

然後佢又會同我講話佢同呢個女仔會一齊去食野 一齊食小食兩條友自己 咁我聽完就算 因為佢話唔鐘意個女仔 覺得佢好細個諗野唔成熟

然後佢又會同我講係個女仔禁機既時候會比佢睇自己戶口有幾多錢 我依家會諗你要同一個人幾close先會毫無顧忌比佢自己ac有幾錢 我就係太信佢唔會懷疑佢 點知原來佢地一早就有路 呢家我清醒既時候睇番呢一切 真係覺得自己蠢到無朋友

仲要有人係佢條女張相個Ig post到留言話早知你地有路 姦夫淫婦 我ex仲回番佢 坐左幾耐監 入面點生活 原來我一早就頂緊頂帽 諗番起 點解我之前一直問你究竟有無第個 你死都唔認 你認左佢等我一早死心算啦 你為左自己好好先生既形象可以講幾多大話? 諗起你同我分手時講既一堆藉口 話想自己一個 又話好介意以前既我對佢唔好 攪到我成日怪自己究竟以前有咩做得唔好 係咁道歉 原來都係曬氣 跟本就鐘意第個 依家真係覺得自己好唔抵 為左佢而做咁多野 喊到成隻狗咁

Sorry for 1999 多謝睇左篇野既連登巴絲 雖然我知女人係原罪 係雞係公廁 但帽家野 真係男定女帶都一樣好慘

本來唔打算回應你 見你一推再推 唔係到講返D野都唔係男人
我就唔開新POST喇 以下會澄清/講返幾樣野
1. 我現任女朋友唔係第3者
2. 我同你分手係一早已經決定左 你上面講過既改變完全唔影響我既決定
3. 我對你既所作所為感到失望

1.我係12月14號已經同你分左手, 分手之後我驚你霎時之間接受唔到 我先肯見下你, 同你當面講清楚 唔想拖泥帶水。再者, 12月14都唔係我同你第一次講分手(唔係好似你咁郁d就講分手 幾日冇事個種,係決定左好FIRM個種 )。我諗我同你講分手次數應該5次數得哂 唔知你過唔過100次呢
每一次一齊返 你話會改你既壞習慣 但最後只換來變本加厲

我1月27同我女朋友一齊
我女朋友 係一個好女仔 希望眼睛雪亮既連登仔唔好再評論佢。
佢唔係第三者 我同佢一齊左之後冇耐 我有同你講 因為我覺得你有權要知。
另外我同你一齊既時候我係認識我現任 個陣我同佢只係普通朋友 所以我唔覺得同你分享我既生活點滴有咩問題 只係你依家走火入魔左 諗多左。而且我唔會無喇喇同個3唔識7既人一齊喇係咪呀。

2.分手既事一早決定左
我由一開始己經同你講過 我唔想將分手掛係嘴邊 你就當我講既野耳邊風,
由一開始你講分手 我會唔開心幾日 跟住你同我講嬲完 跟住一齊返
去到你講左分手之後 我已經唔再想理你
你有冇諗過果個過程係幾辛苦 因為你既無視 我已經由愛你去到心灰意冷

我鍾意打波 你想我陪你,OK... 但有咩理由你唔比我出去練波比賽 要留係屋企陪你打機。打機幾時都可以打喇,你話行下街我都服呀.

我從來冇嫌過你肥 我同你一齊之後你重左10kg 我雖然有時會笑下你 但完全冇介意過 有時我d同學笑你 我都即刻會鬧返佢

記得有一次 我同你出街 我唔係咁舒服 你話想食放題 我話不如食第二D野, 你話好 但我講咩你都唔食 最後咪不係就係去返食放題 最後我食左少少野就嘔左 仲記得嘔左舊天婦羅出黎 諗返起都有D陰影

有一次我打波咬柴 我雖然應承左你出去 雖然你有關心我有冇事 但最後都係要我出去陪你行街

分手導火線係因為我地考FINAL 個件事 我認 我有問題 我溫唔切書 有咩理由你考完FINAL 我仲有2科要考 我同你講完溫唔切之後逼我同你出街

2年前分手 我好唔開心 一開始我以為因為唔夾先分手 所以都冇怪你 你搵返我 我都即刻應承同你復合 但後尾知你係因為貪玩 想識鬼仔(知你好祟洋) 我真係好後悔食左回頭草

3.

原本對你做既事有D開心 但係最後竟然咁樣報復我 真係有D失望

雖然你寫信拍片減肥係令我感動左 但係我會話已經太遲, 機會我已經比過,你每一次同我講分手 就令我個心愈來愈淡

好多好多事 唔講太多 五年既事我諗都冇乜可能係個POST到講哂 同都冇必要咁做
我只係想澄清返

我地係有相愛過 但係我一早已經唔愛 一齊只係因為責任 而唔係昔日既感覺 你話係咪變左 我就覺得見人見智 總有人唔認同我 但我相信有人會明白 我覺得拍得耐唔耐唔代表D咩 重點係兩個人適唔適合
結婚都可以離婚喇 我唔想再浪費大家時間 大家青春 大家心思 先至咁決定提出分手。

最後我希望你唔好再係到叫春 連登仔都係想食花生姐 你做呢D野對你任何好處都冇
出現了

藉口嚟啫

點為之新鮮

可惜唔係人人都會咁諗
亦唔係人人都有自制能力

絲打你第一句又睇得幾開
但我會覺得
都係藉口

咁多年感情都唔老實講
夠膽做唔夠膽認
真心好仆街

應該唔係gender exclusive嘅
掉翻轉係女仔話未玩夠都有
仲問嗰男仔可唔可以等佢玩完翻嚟嘅都有

只係人嘅問題
前一日就好地地
下一日就話淡左無感情
講到尾咪因為有其他選擇

但有時呢啲性格
唔到出事真係唔會知
換個角度睇
佢放生你可能係一件好事

不過好似啲人話齋
要慘要受嘅永遠都唔係仆街嗰個

有巴打講得啱 佢係咁既人去邊都出事 早d認清係最好 到最佢得唔得到報應定幸福快樂 我就唔想理啦 最緊要呢家我得到大家支持好開心 講左出黎 心理平衡左好多
出現了

出現了

跟車太貼
賤男出現
賤男出現

唔知信邊個好
用啲時間將自己成個人upgrade
活得比佢更好,繼續move on
咁先對得住自己
加油啊喲
利申,做緊呢樣野
2. 我同你分手係一早已經決定左 你上面講過既改變完全唔影響我既決定

1.我係12月14號已經同你分左手, 分手之後我驚你霎時之間接受唔到 我先肯見下你, 同你當面講清楚 唔想拖泥帶水。再者, 12月14都唔係我同你第一次講分手(唔係好似你咁郁d就講分手 幾日冇事個種,係決定左好FIRM個種 )。我諗我同你講分手次數應該5次數得哂 唔知你過唔過100次呢

佢唔係第三者 我同佢一齊左之後冇耐 我有同你講 因為我覺得你有權要知。
另外我同你一齊既時候我係認識我現任 個陣我同佢只係普通朋友 所以我唔覺得同你分享我既生活點滴有咩問題 只係你依家走火入魔左 諗多左。而且我唔會無喇喇同個3唔識7既人一齊喇係咪呀。

2.分手既事一早決定左
我由一開始己經同你講過 我唔想將分手掛係嘴邊 你就當我講既野耳邊風,
由一開始你講分手 我會唔開心幾日 跟住你同我講嬲完 跟住一齊返
你有冇諗過果個過程係幾辛苦 因為你既無視 我已經由愛你去到心灰意冷

我鍾意打波 你想我陪你,OK... 但有咩理由你唔比我出去練波比賽 要留係屋企陪你打機。打機幾時都可以打喇,你話行下街我都服呀.

我從來冇嫌過你肥 我同你一齊之後你重左10kg 我雖然有時會笑下你 但完全冇介意過 有時我d同學笑你 我都即刻會鬧返佢

記得有一次 我同你出街 我唔係咁舒服 你話想食放題 我話不如食第二D野, 你話好 但我講咩你都唔食 最後咪不係就係去返食放題 最後我食左少少野就嘔左 仲記得嘔左舊天婦羅出黎 諗返起都有D陰影

有一次我打波咬柴 我雖然應承左你出去 雖然你有關心我有冇事 但最後都係要我出去陪你行街

分手導火線係因為我地考FINAL 個件事 我認 我有問題 我溫唔切書 有咩理由你考完FINAL 我仲有2科要考 我同你講完溫唔切之後逼我同你出街

2年前分手 我好唔開心 一開始我以為因為唔夾先分手 所以都冇怪你 你搵返我 我都即刻應承同你復合 但後尾知你係因為貪玩 想識鬼仔(知你好祟洋) 我真係好後悔食左回頭草

3.

原本對你做既事有D開心 但係最後竟然咁樣報復我 真係有D失望

雖然你寫信拍片減肥係令我感動左 但係我會話已經太遲, 機會我已經比過,你每一次同我講分手 就令我個心愈來愈淡

好多好多事 唔講太多 五年既事我諗都冇乜可能係個POST到講哂 同都冇必要咁做
我只係想澄清返

我地係有相愛過 但係我一早已經唔愛 一齊只係因為責任 而唔係昔日既感覺 你話係咪變左 我就覺得見人見智 總有人唔認同我 但我相信有人會明白 我覺得拍得耐唔耐唔代表D咩 重點係兩個人適唔適合
結婚都可以離婚喇 我唔想再浪費大家時間 大家青春 大家心思 先至咁決定提出分手。

最後我希望你唔好再係到叫春 連登仔都係想食花生姐 你做呢D野對你任何好處都冇[/quote]
離離合合咁多次 有冇諗過俾人當係水泡
賤男出現

唔知信邊個好

見到佢句一早唔愛但為責任先一齊
笑撚到我, 做乜鳩呀情聖
絲打撐你!
派帽者必有報應

2.分手既事一早決定左

3.

我只係想澄清返

最後我希望你唔好再係到叫春 連登仔都係想食花生姐 你做呢D野對你任何好處都冇

離離合合咁多次 有冇諗過俾人當係水泡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞