召喚痴線西(46)

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
都唔明班KOL驚咩
佢哋係藝人/歌手就話大陸多人識 驚比人封殺
屌班beggar係大陸有人識你老鼠咩
再者啦 香港人都送唔少錢比你哋洗
你哋係咪好應該盡返少少公民責任呢
就算唔出去遊行 都叫人登記做選民個啲
講到咁撚隱晦 不如咪撚講

可能你真係唔想比人知你有發夢/遊行都好
我諗你講聲 絕大部份痴線西都同你we connect

利申
平時好唔鍾意某個youtuber
但尋日見到佢連口罩都冇戴就去遊行
呢啲先係真香港人
我都想知啲KoL係做乜柒
叫人做選民都cc縮縮咁
班人一早以為自己係明星啦
仲好過做明星添
幾靚女嘅明星都要唱歌拍戲靠實力搵錢
呢班垃圾得閒影下相p下圖再copy and paste pr打定嘅caption啲錢就送過嚟
得閒出下event打卡又一day
你問我佢地有咩實力真係答唔撚到
人地啲錢咁易嚟點敢得失啲潛在米飯班主啊
做呢行,有品牌話明唔可以出post支持反送中,原因係因為個品牌自己採取政治中立態度所以旗下代言人都唔可以take side。

真實原因當然係怕得失內地客啦。

收到call之後非常憤怒而又無奈,係呢D大是大非既時候唔出聲唔代表你中立,只係代表你唔支持弱勢個邊。無奈既呢個就係香港呢個行業既真實一面。

呢個化妝老師話學生為發洩而破壞
平時乜都唔表態淨係識得曬名牌
仲要佢哋嘅米飯班主都係後生女
我諗班KOL同viewer係差唔多年紀
點解一班後生仔女為緊香港而奮鬥嘅時候
佢哋仲要掛住名利
人嘅質素真係高下立見

真心嘅 就算班kol講到撐警
我最多都係屌鳩佢on9 當大家思維唔同
但係連表態都唔敢嘅
你哋枉為香港人

真性情唔係係相/片扮醜 扮大情大性架
而係勇於表達自己 關心身邊人
係大是大非前 絕對冇各打50大板
同埋如果真係支持反修例/5大訴求 一直關心事件發展
就知今次係不割蓆 不分化
你可以唔認同佢哋嘅做法
但請尊重係出面奮鬥嘅 冒住生命危險嘅每一位
最嘔心就係呢啲人,各打50大板,打和啦!
讉責暴力好客易 有邊個唔識
又唔講d有建設性嘅野
最撚廢就係呢種人
本身好唔鍾意暗星,但佢出幾次post 有少少改觀
見到底下成班3毛comment 話佢支持港獨又盛
我都係
見佢都有覆啲鬧佢嘅人 唔縮
我都唔會忘記,係香港大難當前,稍有良知嘅人都至少出去遊行嘅日子,佢就個個IG stories 都話因為姐姐要走又喊又麥咁。唔係唔俾你因為姐姐走而傷心,但香港今時今日變成咁,年青人都不顧後果,捨身取義時,你無發過聲,無為呢班年青人流過眼淚;你係有自由唔去表態唔去遊行,繼續"扮"中立,但唔好忘記你今日仲享有嘅自由唔係平白得來,係其他人幫你爭取返黎!
垃圾何其多
manson傻仔一名好似乜都唔識咁
唔使失望
應該話唔使期望呢啲人幫大家發聲
今次件事睇得好清楚,大部分kol都係擦邊球
repost下遊行叫大家出嚟,
叫人做下選民就有足夠嘅光環。

我唔係指笑波子
呢啲人, send 卓韻芝個post比佢已經秒速KO佢。
講多多嘥口水
佢條仔又係一個奶共既保險狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞