召喚痴線西(46)

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
我都唔想咁講佢 但我幾肯定佢post蘇丹都係營造下activist個形象 而呢一單國際迴響係比香港大 因為持續左好耐

佢連香港都who fucking cares 佢點會去真心關心蘇丹既狀況 平時啲相facetune都算 個內心都咁假
好似仙仙蝦乾呢類kol本質係完全唔關心社會
事後先跟風向懶關注出啲repost story呃like
其實真係令人更反感
見到佢明明就唔care又要扮野真係好尷尬
真心關心定跟風字裡行間係睇得出
見到佢打啲野覺得佢份人仲假
呢度唔話得佢㗎
仙仙個新post仲要怪人唔記得點笑唔識笑
你緊係笑得出啦平時unun腳收禮物玩下ig story又一日
而家死左個義士啊 頭七都仲未過
仲有好多人無啦啦食催淚彈放題
請問而家邊個關心社會嘅人會有閒情去笑
仲要係到怨啲網民搞到佢好大壓力
佢唔識pr不如摺埋潛一陣啦
我睇到好撚嬲啊
唉,香港家陣真係好負能量
但係如果強行叫其他人一齊唔開心
好似又太自私?太變態?
又唔可以話唔俾佢哋開心 唔俾佢哋笑掛
咁樣講太恐怖啦掛...
個目標其實都係想佢哋留意多啲姐
香港人而家都需要一啲歡樂嘅
咁樣好容易抑鬱㗎
平時追開痴線西 覺得大家目標都好一致
今次真係好失望 最失望係人地係kol 我理佢拎光環定真係有去 至少佢令好多大眾去留意呢件事
(加上我唔太認同啲人遊行仲打卡)
佢地d viewer 年齡層好廣, 真係影響一個得一個
而家你地係到督灰? 之後人地繼唔繼續講好?

Sorry 今次撐唔落你地 暫時唔會再睇呢個post
我諗一定有人同我講好行夾唔送
不割席
不譴責
不篤灰
勇武和理各有各玩
勇武為劍
和理為盾
黑咪出片就比人話
肥蛙出片 仲要係出中國大陸嘅淘寶片 就完全可以體諒
睇呢個post真係睇到我無野好講
你好憎佢?純粹問下
因為你個名幾容易認
發覺你成日都會針下佢
討論佢既post你都見過你
只係個人覺得 無謂為針而針
arm Channel果d琴日都已經有出片
其實嗰個都可以理解
唔關係邊個出片事
有時候罷工都冇可能罷咁耐
唔係話幫住佢 只係覺得唔需要咁針法
就好似自己唔開心 都強迫其他人一齊唔開心咁
太變態
21號!
先清算個7婆
肯定無
中學師姊
垃圾舖頭 食水深到仆街
其實佢擺明係典型無腦港豬 淨係識飲飲食食扮靚shopping
佢算貼地 所以之前先會紅
lol佢係咪mon緊post 全部都有一個負評
Samishome係個隻驢友喎,棚牙咁點做雞
咁叫督灰?
我地只係表達,身唔身體力行都好,唔好事後跟風出post再虛情假意地企喺高台叫人記得笑要有愛
我地無得逼佢表態,正如佢地一開始無叫人留意,就無謂無端端叫我地關心叫我地笑叫我地愛
無逼佢地表態 明明個個kol都有比人迫
的確有好多kol一開始無留意
後來好多人鬧佢地留意下時事
佢地都有出post同關注下
出完又比人話攞光環 好嘔心

我覺得有身體力行既kol做得好好 (eg.肥蛙/ding2)
有d原本無關注事件 都叫有遊行/post story
已經算係有進步 當然唔稱得上係好好
起碼都有用social media有宣傳作用
立場一樣 唔好分化

中立果d真係唔知佢地想點 (eg.liz/蝦乾)
講左等於無講
最反感都係相反立場果d
要清算都清算佢地先
你誤會咗我意思
我係話無得逼,唔係無逼,唔同意思的

不過我認同你中立想食兩家茶禮嘅真係清算得
收皮啦...義士既死唔係俾佢用來消費架
黑咪d名牌開箱片佢係可以自己選擇幾時出 但佢偏偏就係612之後出 咁就令大家極反感囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞