召喚痴線西(46)

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
肥蛙幾日都有出 唔係淨係12號
仲要post story比人了解條條例
同宣傳叫大家一齊去遊行之類
睇得出佢真心對件事好上心
同其他kol完全唔同
佢依個時候出片佢都解釋咗
Ytb又係佢工作 出片係佢職責
你會唔會鬧嗰d
69同612都有出黎遊行 但其他日子都照返工嘅人?
唔係幫佢地任何一個
我身邊好多人都係無去6.9
到過左6.12 開始了解成件事 了解乜野係政治
6.16先第一次上街 (由6.9 100萬人到6.16 200萬人都知)
所以我想講既係 的而止確好多人過左雨傘都係政治冷感
係今次呢件事先令到更加多人開始接觸政治呢一回事
所以清算真係有點無謂 去人地到留言屌都無用 只會令人反感
因為壓力而出post又會俾人話拎光環 扮晒野
倒不如做好文宣 等大家自己自發去理解 消化 先係最好
想問下有無D香港YOUTUBER教化妝幾好架?
而家淨係可以講反送中架咋
同埋只可以講邊個有出黎,有表態
化妝 生活片都唔可以討論
Hiddie
遲d再入黎啦
遮住個樣,有少少似男人身材
唔憎佢 平時間中都會睇佢啲片 只不過覺得佢比人吹奏得太勁
你個名都好易認 吹奏佢/幫佢辯護嘅次數多到幾乎以為你係佢本人
其他人post就比人話攞光環
算啦我真係唔係肥蛙hater
我只係覺得呢度成日雙重標準同搬龍門
所以講兩句啫
其他youtuber/KOL出片出post都係佢哋份工啦 套佢哋最鍾意講嘅一句 佢哋唔洗食飯呀?但係咪又係一路比人鬧
之前我幫過其他人講過說話
(好似係spoon)
結果就係比你插所以好記得你
但我都係講事實 一樣還一樣
咁就話係本人既話
係因爲呢度係痴線西?所以一定要針人插人先可以?
其實..唔係個個女仔都要勁瘦
個個追求嘅身型都唔同
真咩?無印象
因為我真係好少幫邊個KOL講野
尤其spoon 我真係一條佢嘅片都無睇過
所以我唔知我我當時係覆咗你啲咩啦
我從來無針人插人
我唔係針住肥蛙 我係想講痴線西雙重標準啫
其實我覺得唔表態都無問題 唔知點解要逼人
話唔定人地支持逃犯條例呢係咪咁表態支持又會點
同埋真係好多人政治潔癖 (唔係話係好事)真係完全唔想理

真心啲KOL 肯post /repost我覺得已經好好 無論呢度有幾多hater 其實佢哋都好多fans 佢哋一個story 宣傳力量都可以好大
口口聲聲話反大陸唔撐大陸野
但肥蛙呢個時候出片講淘寶就ok
因為佢呢幾日都有行出嚟 有表態
講真 有時真係太多重標準
屌 突然醒起
Liz啊哥係督察 (佢條片講過
講真每個人都有雙重標準嘅時候
好似同一句說話由唔同人講出口已經唔同意思
無謂過份斟酌到咁細緻

有啲kol所謂表態明顯係逼出嚟
而且明顯都唔清楚咩係反送中
純粹呃下光環大家都識分 是但講句反送中616

係,的確係用咗佢地影響力表態
但絕對唔需要因爲有出聲去讚呢啲人,
基本做人良知嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞