召喚痴線西(46)

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
612個日係龍和見到Emi Wong同佢屋企人
仲有心情係到續個捉
求Page/KOL/明星 清泉/垃圾名單
https://lih.kg/1228595

隔離post有agency拎list
之前有絲打貼左張Story, 佢一路整頭一路覆左2個鐘youtube留言
講真我見D KOL有去, 都會po下現場相
或者人山人海既相
佢同蝦蝦呢D乜屎都po上ig, 靠ig生存既港女
我唔信佢去左唔會po囉
我記得之前我屌coffee 比呢度啲絲打剷到我飛起
而家終於順番條氣
宜家佢兩個即刻驚到叫人登記做選民
收皮喇
即刻unfollow左
佢69真係有去行唔信佢唔影相 擺明講大話 之後個幾日定當日同蝦乾仲有個班講唔出名既人去食四川野 誠信破產
其實cyn有啲論點講得啱,有啲嘢唔講唔代表無做,表唔表態都有自由,但不適用於佢呢種每日會圍繞分享自己生活,連煮個食做個運動都會出post嘅kol 。
如果係怕表態後得失品牌或者工作伙伴,點解唔直接唔出聲唔出post至事情完結,而係等人發現佢繼續談笑風生後再急急澄清有去有表態,最後都係會得失品牌,咁點解唔一開始就幫手喚起呢件事注意?理由好簡單,佢第一時間諗嘅係錢,而唔係支持佢嘅觀眾

佢一星期去一兩日台灣咖咋留係香港仲多
佢仲有屌小麗老母搵狗賊隊篤灰
其實佢令到好多台灣人都關注呢個事件
搞神馬個page好多人叫佢小心香港加油果d
嗰班講唔出名嘅人有一個都好好,由69到612到616都有幫手宣傳同表態
同意 人地本身冇正職
咁樣停落去真係唔洗搵食
係 呢個時勢大家冇心情娛樂
但可能有啲學生都想輕鬆下呢
真係要體諒
Youtuber係佢工作之一,唔通真係要人全面停工咩?你話佢掛住吃喝玩樂拍片就話啫,我地自己都要返工啦!
我見佢入邊介紹嘅衫
係再上一條片入片已經係有着住拍片(罪名果條)
應該唔係近期嘅片
出咗嚟做嘢就會明白..
有時候有啲工作唔係話推就推到
老闆可以俾你罷一日工
但係我哋冇可能咁自私要班youtuber全面停工
佢哋講一句真係好過我哋講100句
又好多年青人鐘意
某程度上可能會以佢哋為榜樣
唔想成個香港都政冷感
所以好想佢哋多啲表達
唔係有咩靚衫靚頭先分享
你有冇過份啲
話唔喺香港番左Toronto 支持唔到遊行
又唔join多倫多果個
但又日日拎光環話感動話支持

而家速龍贏就出來parade呀?

唔表態我都算
你呢啲光環西 收皮啦
垃圾光環西 samishome
對d免費雞唔使咁高期望
佢表態同解釋只係因為反送中事情發酵到全城關注,又發現咗佢風花雪月,要做啲嘢証明自己係有跟到成件事,如果無人喺ig或連登提起佢,相信佢會隻字不提

最失望唔係我地遊行示威集會佢無出現,而係佢平日利用觀眾、平台媒介去分享日常生活,但偏喺呢個時期佢無履行kol 到一種社會責任
純粹呻吓發洩吓
上個禮拜sarah cheung出咗個story屌人話 佢收到起碼4個dm問佢點解唔post香港嘢 剩係post蘇丹
我係佢指嘅其中一個dm
自問我dm嘅態度真係好好 同埋之前真係頗欣賞佢
佢一出story屌人 我就即刻unfollow咗
有咩理由最新個post講香港係自己home town 成撚日消費香港
結果自己屋企有事係度講蘇丹 post自拍
好意思咩
不過之前都有人講過 佢target外國觀眾咋嘛 巴撚閉
佢咁樣公審啲follower 咪仲令人反感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞