[Enrique OUT!] 巴塞隆拿球迷討論區 (178)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
on9, dso家陣幾歲, 同全盛小白點比?你搵番同年齡小白比都係差唔多。22,23歲小白易傷到仆街都冇人估到佢之後咁勁,最重要果陣佢身邊有沙維同佢最佳拍檔

你呢個logic可以套用係任何22,23有啲天份既球員到
而且我覺得小白22,23就已經睇得出勁過呢家Dso

四不像都睇得出會好勁

Denis 邊忽四不像 起碼突破犀利 真四不像係拉芬拿咋 成日比傻安求鳩其攝落去
鳩白喺呢個年紀真係唔覺佢會去到呢個地步

我講幻齒小白呀
me剩係屌安歷基,矛屌ag呀

其實我覺得AG可以留到下手試多季
PACO就真係有價好賣啦
收返埃及球王肯定好過佢十倍

我認為paco可再試

錯的只有安歷狗

安狗係垃圾唔代表Paco唔廢
根本由高層到教練到球員都要換啦

華倫西亞入嗰啲貨根本買錯
但係唔買都買左 個重點就係應該點用好佢哋而唔撚係笑鳩佢哋廢咁
on9, dso家陣幾歲, 同全盛小白點比?你搵番同年齡小白比都係差唔多。22,23歲小白易傷到仆街都冇人估到佢之後咁勁,最重要果陣佢身邊有沙維同佢最佳拍檔

四不像都睇得出會好勁

Denis 邊忽四不像 起碼突破犀利 真四不像係拉芬拿咋 成日比傻安求鳩其攝落去

我講幻齒小白呀

Sor 睇撚錯
唔講我得閒到翻睇告魯夫時期夢幻隊
我細個已經有睇過V92 李華度嘅巴塞
朗拿甸奴拎歐聯
去到沙維美斯 去到一支無敵嘅球隊
到而家

我想講 霸住個波唔比人踢嘅踢法係去到哥迪奧拿教波先正式出現
以前嘅波就算係佔盡優勢 都唔係話將possession睇到咁重
不過由告魯夫建起個系統來計
巴塞嘅中場唔點用絞肉機就真嘅
就算係雲邦美呢啲防中都唔係只識得攔截破壞啦

當年巴塞都係買星番黎啦,而且tiki taka呢個名都係近十年先有,我只會話巴塞理念係著重技術,短傳同控球為主,唔會好詳細咁講6秒反搶,高位壓迫呢啲。

哥狗嘅控球可以掩蓋後防能力不足,呢幾年都係,到今年中場失勢,自然就比人sm
thiago/vietto 黎踢等denis接小白係咪最正路
ag都唔知係度做咩

唔好妄想Denis接到小白班啦

呢句真 denis得突破有機會接近小白 但俾直線同控制真係唔會掂

講突破伊斯高勁Denis兩班
伊斯高仲要係皇馬練到有啲防守

傳波廢
me剩係屌安歷基,矛屌ag呀

其實我覺得AG可以留到下手試多季
PACO就真係有價好賣啦
收返埃及球王肯定好過佢十倍

我認為paco可再試

錯的只有安歷狗

安狗係垃圾唔代表Paco唔廢
根本由高層到教練到球員都要換啦

華倫西亞入嗰啲貨根本買錯
但係唔買都買左 個重點就係應該點用好佢哋而唔撚係笑鳩佢哋廢咁

認同,買左返黎屌佢地廢再放走真係巴塞特色

四不像都睇得出會好勁

我講幻齒小白呀

Sor 睇撚錯

傷多過踢,個個話佢玻璃都睇得出好勁

四不像都睇得出會好勁

我講幻齒小白呀

Sor 睇撚錯

當時小白係有潛力做一個好球員,但去到呢個地位我估冇咩人估到
朗拿甸奴拎歐聯
到而家

以前嘅波就算係佔盡優勢 都唔係話將possession睇到咁重

當年巴塞都係買星番黎啦,而且tiki taka呢個名都係近十年先有,我只會話巴塞理念係著重技術,短傳同控球為主,唔會好詳細咁講6秒反搶,高位壓迫呢啲。

哥狗嘅控球可以掩蓋後防能力不足,呢幾年都係,到今年中場失勢,自然就比人sm

所以我覺得買唔係問題
出到青訓係好彩
巴塞要做最強嘅球隊就一定會買球星甚至係大球星
前場多到唔數啦 美斯先係特例
就算係中場 都一樣有米高勞特立 到之後 雲邦美 迪高 呢啲 你對上拎嗰個歐聯都係買個Rakitic返來啦

但係明明最有潛質嗰啲又放走(Grimaldo)或發配邊殭(Samper)
就係另一問題

四不像都睇得出會好勁

我講幻齒小白呀

幼齒小白打歐聯決賽對阿狗唔怯場,已經好早證明自己打強隊無問題
Denis呢? 根本個個將小白既幻想擺係一啲未知因素或者青訓到 Denis好多時打廢隊都鳩下鳩下
都係果句我支持打西甲下半版出佢地練下,但如果打強隊唔該真係搵返啲勁人踢唔該
朗拿甸奴拎歐聯
到而家

Tiki taka=全盛沙維小白美斯影帝丹狗
thiago/vietto 黎踢等denis接小白係咪最正路
ag都唔知係度做咩

唔好妄想Denis接到小白班啦

呢句真 denis得突破有機會接近小白 但俾直線同控制真係唔會掂

講突破伊斯高勁Denis兩班
伊斯高仲要係皇馬練到有啲防守

傳波廢

其實我成日睇皇狗,佢傳波無小白咁勁,但勁過Dso好多
全個球壇得一個小白接班人就係佢,呢個係連小白自己都咁講

四不像都睇得出會好勁

我講幻齒小白呀

Sor 睇撚錯

當時小白係有潛力做一個好球員,但去到呢個地位我估冇咩人估到

我反而覺得好似rb細佬咁四不像反而有機會上位 只要係其中一樣練到突出左而其他都唔係好差就做得好 反正dso有太明顯缺點就係差d
朗拿甸奴拎歐聯
到而家

所以我覺得買唔係問題
出到青訓係好彩
巴塞要做最強嘅球隊就一定會買球星甚至係大球星
前場多到唔數啦 美斯先係特例
就算係中場 都一樣有米高勞特立 到之後 雲邦美 迪高 呢啲 你對上拎嗰個歐聯都係買個Rakitic返來啦

但係明明最有潛質嗰啲又放走(Grimaldo)或發配邊殭(Samper)
就係另一問題

一直都覺得買人唔係問題 問題係自己有人仲要係掂嘅你就放棄走去買唔掂嘅翻黎
Grimaldo真係一個迷
下年應該比哥狗買左

四不像都睇得出會好勁

我講幻齒小白呀

幼齒小白打歐聯決賽對阿狗唔怯場,已經好早證明自己打強隊無問題
Denis呢? 根本個個將小白既幻想擺係一啲未知因素或者青訓到 Denis好多時打廢隊都鳩下鳩下
都係果句我支持打西甲下半版出佢地練下,但如果打強隊唔該真係搵返啲勁人踢唔該

韋舒亞打巴塞都好早證明自己打強隊無問題架
一場半場證明到乜
仲有07年08年時候列卡特擺佢嗰個位置根本無可能成才

Denis絕對唔係你講到咁差 佢踢柒潛踢老西都係西甲前列嘅球隊
好心你地啦,因為小白有進步就覺得呀豬呀狗第時做到小白

其實細佬都踢左咁耐,Dso都唔少機會佢地連對廢隊都唔見得突出,點解你地有咁多false hope係啲平庸球員身上?
幼齒小白打歐聯決賽既表現已經證明左佢係可以打強隊
但呢家班所謂潛力股呢?打廢隊都成日鳩鳩下波都控唔掂,咪玩啦
下年應該比哥狗買左

兩邊閘佢都要買啦講真
下年應該比哥狗買左

跟哥帥都好吖 死巴狗用digne啦

四不像都睇得出會好勁

我講幻齒小白呀

韋舒亞打巴塞都好早證明自己打強隊無問題架
一場半場證明到乜
仲有07年08年時候列卡特擺佢嗰個位置根本無可能成才

Denis絕對唔係你講到咁差 佢踢柒潛踢老西都係西甲前列嘅球隊

咁你咪更加證明左囉,就算後生有表現都唔等於第時有,更何況後生無?
DSO唔係差呀,用黃潛水平咪唔差囉,用打西甲下半版水平咪唔差囉。
都係果句未來十年歐聯諗住志在參與咪重用細佬DSO囉
巴塞11年拎歐聯咪一樣重金買韋拿,15年咪一樣買蘇亞雷斯

巴塞從來有好成績都離唔開買人,但個問題係要買得岩,而唔係呢家班膠層咁哂錢買垃圾。

青訓係可以用,但最好唔好有太多不切實際既幻想。特別係中場

其實細佬都踢左咁耐,Dso都唔少機會佢地連對廢隊都唔見得突出,點解你地有咁多false hope係啲平庸球員身上?

呢個真呀 唔好用小白比啦 睇下上季森柏 歐聯上過一兩場 佢都唔會腳軟同簡單傳控都做唔好啦 根本就係而家呢班心態又唔掂 體系又夾唔到

呢個真呀 唔好用小白比啦 睇下上季森柏 歐聯上過一兩場 佢都唔會腳軟同簡單傳控都做唔好啦 根本就係而家呢班心態又唔掂 體系又夾唔到

同埋呢隊波好似係叫巴塞唔係叫拉馬西亞
如果大家滿足六比零炒鳩艾拉維斯既可以換完安狗就咩都唔理既。
但我諗歐洲賽係一隊強隊應該要有既目標掛?
留名等睇下季買人然後又比你地屌係垃圾

全世界做戲扮足幾年引你地巴狗買水貨
留名等睇下季買人然後又比你地屌係垃圾

全世界做戲扮足幾年引你地巴狗買水貨

都係個句
我覺得好多人都應該留多季等下季下手用先再作決定
買隻閘同收返d有潛力青訓已經夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞