OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (3)

991 回覆
13 Like 5 Dislike
想問下各位巴打 https://oneplus.net/hk/3t 呢個網賣既機是否港版?
咁國際版同港版有咩分別?國際版去邊到買好?唔該哂咁多位巴打

香港=國際版
想問下各位巴打 https://oneplus.net/hk/3t 呢個網賣既機是否港版?
咁國際版同港版有咩分別?國際版去邊到買好?唔該哂咁多位巴打

係Europe / Asia model版
唔同版唔同band
官網買啦,出面細鋪,通常係中國版
買左黑色10號就有
係咪堅倒水電
如果係我唔買

旗艦機黎講3T唔算倒水
不過Snapdragon 800 系列不嬲唔慳電
要核電就搵S65X 既機啦

sot 有幾長?

4-5

100%到73% 有2個鍾? 唔錯wor

yes

SOT用開八個鐘

我部lg g4唔撚打機都得3hrs sot
想換3t
想問whatsapp係咪有delay?
amoled有無燒印?

用緊國際版whatsapp無delay
我都係g4 轉3t, 無後悔

我用緊G4 , 想換3t 或者v20 , 師兄點睇?
冇SD卡係一個問題,電腦過資料去3t 方唔方便?(起碼有60gb)

v20 我唔敢博啦,我部g4 一過保養期就燒底版,見過鬼怕黑。
電腦過資料我未試過,答唔到你
個人嚟講128gb好夠用

g4 優勝係有得換電,雖然3t快叉真係好快,半個鐘 = 50%
但有得換電爽好多

講起g4 真係好正, 我身邊有5個朋友, 半年內燒左1次, 過保養一個月內燒第二次
岩岩淘左min貼,覺得唔錯
起碼無彩虹,原諒我張相唔係咁清
佢有全自動吸付

佢有全自動吸付

lin呢
佢有全自動吸付

lin呢

【一加3钢化膜3T全屏覆盖高清防指纹防爆1+3一加三T手机贴膜oneplus】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1wt.com/h.4Ntu1Y?cv=l9vFZHv5rZM&sm=498e07,或复制这条信息¥l9vFZHv5rZM¥后打开👉手机淘宝👈
佢有全自動吸付

lin呢

【一加3钢化膜3T全屏覆盖高清防指纹防爆1+3一加三T手机贴膜oneplus】,点击链接再选择浏览器打开http://c.b1wt.com/h.4Ntu1Y?cv=l9vFZHv5rZM&sm=498e07,或复制这条信息¥l9vFZHv5rZM¥后打开👉手机淘宝👈

D評價好似麻麻
佢有全自動吸付

lin呢

D評價好似麻麻

唔知啊,我就岩岩送到先貼上左,等我用多幾個星期先再報告下
係咪堅倒水電
如果係我唔買

旗艦機黎講3T唔算倒水
不過Snapdragon 800 系列不嬲唔慳電
要核電就搵S65X 既機啦

sot 有幾長?

4-5

100%到73% 有2個鍾? 唔錯wor

yes

SOT用開八個鐘

我部lg g4唔撚打機都得3hrs sot
想換3t
想問whatsapp係咪有delay?
amoled有無燒印?

用緊國際版whatsapp無delay
我都係g4 轉3t, 無後悔

我用緊G4 , 想換3t 或者v20 , 師兄點睇?
冇SD卡係一個問題,電腦過資料去3t 方唔方便?(起碼有60gb)

v20 我唔敢博啦,我部g4 一過保養期就燒底版,見過鬼怕黑。
電腦過資料我未試過,答唔到你
個人嚟講128gb好夠用

g4 優勝係有得換電,雖然3t快叉真係好快,半個鐘 = 50%
但有得換電爽好多

SOT3個鐘 standby 7個鐘仲有40%
點解要換電

點解要換電

3T電池優化真係做得幾好
我stanby mode ~-1% / hr
著mon ~-12-13% / hr

上面話g4有得換電較優勝係指係街無電時換電即可由0% 變 100%
無得換電嘅機要找地方叉電 / 插尿袋始終較唔方便

點解要換電

上面話g4有得換電較優勝係指係街無電時換電即可由0% 變 100%

部3岩岩買返黎果時有九個鐘
不過宜家得返五六個鐘
利申唔打機
想問下3t個mon色水如何?
同g4比邊個好d?

點解要換電

部3岩岩買返黎果時有九個鐘
不過宜家得返五六個鐘
利申唔打機

我部3啲電暫時仲正常,可能我唔係重度使用者,一日一叉ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞