OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (3)

991 回覆
13 Like 5 Dislike
上佢個網 買 收唔收銀聯信用卡 定一定要VISA OR MASTER
今日用到Google Assistant

咩setting?較咗english(us)都無

反而另一部機 一轉英文就用到

點set

開google app之後入去set
本身用英文一開就用得

restart完部機之後無左
點樣整返個google assistant出黎

我轉完都係得voice search既

我都係

點整嫁究竟
想問下點Cap 圖?

點set

本身用英文一開就用得

我都係

點整嫁究竟

我頭先轉做english(us) 先後再reboot部機就有

係咪轉左eng us再reboot
之後長禁home就會出黎
洗唔洗set野或者用beta個update??
大家用唔用到NFC 八達通APP
張八達通拍係鏡頭位都係DETECT唔到 試過好多位都係無反應
我部3T最新OS 近2個星期買

係epc睇左個方法
你要張八達通同部機成一個倒v型
即係 /\ 咁樣

仲係唔得 仲有無解決方法
想問下點Cap 圖?

三隻手指向上掃/power button+ 減聲鍵
想問下點Cap 圖?

三隻手指向上掃/power button+ 減聲鍵

Thx,用到了。
仲有一個問題想問,呢部機係咪可以SET幾時開機架?可以教教我邊到SET嗎?

THX
上佢個網 買 收唔收銀聯信用卡 定一定要VISA OR MASTER
仲有一個問題想問,呢部機係咪可以SET幾時開機架?可以教教我邊到SET嗎?

THX

setting advanced 入面

你去試下咪知 實有寫架
Flash 做 Lineage OS 做工程師啦

你去試下咪知 實有寫架

d人寧願做伸手黨,
都唔去自己試下/睇下
各位巴打
我買左香港版嘅3t
想問下係咪全網通架?
我就黎要去旅行

同問,日本用到?
各位巴打
我買左香港版嘅3t
想問下係咪全網通架?
我就黎要去旅行

同問,日本用到?

日本一定得

點set

本身用英文一開就用得

我都係

點整嫁究竟

我頭先轉做english(us) 先後再reboot部機就有

係咪轉左eng us再reboot
之後長禁home就會出黎
洗唔洗set野或者用beta個update??

push
有冇人裸跑
有冇巴打知道依家最新版本係咪用到爛3嘅volte
大家用唔用到NFC 八達通APP
張八達通拍係鏡頭位都係DETECT唔到 試過好多位都係無反應
我部3T最新OS 近2個星期買

係epc睇左個方法
你要張八達通同部機成一個倒v型
即係 /\ 咁樣

仲係唔得 仲有無解決方法

唔使分到真係倒V型咁開,卡同機中開zip一隻手指就夠

btw呢個已經係我試過成功率最高同最快既方法
開左NFC唔開APP就咁拍埋去就會自動彈個app出黎顯示
有冇人裸跑

買左個幾月冇撞冇落地
各位巴打覺得呢部同pixel邊部好啊?
同埋有無巴打試過裝google assistant?
各位巴打覺得呢部同pixel邊部好啊?
同埋有無巴打試過裝google assistant?

pixel我唔覺得值咁貴

oneplus 3t要考慮既位
1.大陸機
2.mon顏色(其實root機可以較)
3.launcher(同pixel好似,好唔好用見人見智)
4.樣唔靚(我覺得點都好過pixel)
以上都唔介意可以出機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞