OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (3)

991 回覆
13 Like 5 Dislike
[img][/img]
有冇人知道smart bar個鐘係通常黎至咩app
我想熄左去, 唔知佢咩場合無啦啦會響出聲就慘
測試過唔係鬧鐘,鬧鐘開左會係左上角

一定係鬧鐘
試下重新開機

重機都唔得 照係度
我再開鬧鐘佢會係左上角出個新鐘ICON

以下係我推論出黎,錯左唔好話我
由於我好早就跳去用beta rom 所以如果你用啲3.2.x或者4.0.x 既正式ron可能有啲唔同,不過你用緊啲rom 其實都係我地香老鼠試完既rom

好,正題你個case 應該唔係bug
話說早期果氧os 係有一套內置既實用工具預載左,跟著又唔知邊個版本oneplus 又加多套落去,搞到啲工具有兩set而且有啲名係相同,所以我估你果個 上面閙鐘並唔起你所開果app,而係有另一個,你開果app list 出黎睇下係咪有多個app

ps,如果唔係我都幫你唔同

個app可能叫時鐘,閙鐘 etc.....既名

應該都係其他app引起
我自己都有,喺某隻game開左某啲特別既提醒功能之後
跟住就會有嗰個icon
我再熄左game個功能之後個icon亦會無左

謎底已經解開, 原來係怪物彈珠個降臨預約
我預約左個3,4日之後既降, 岩岩過左個鐘就唔見左
順豐15號打過黎話到左,佢問我自取定送到我屋企,咁梗係送到黎,
之後佢話要等一至兩個工作天,今日仲唔送黎係咪要屌7一加同順豐?我怕俾佢玩9我部機

屌得啦, 點會要多一兩個工作天

我 15/2 朝訂, 16/2 下午送到屋企啦

屌呀,一陣打過去,on99聽完你講都黎

岩岩打電話過黎話就到
大家係咪開箱check完無問題先簽收?
我仲未番到去,叫屋企人一陣黎到開箱check check
4.0.3 除左食電, 仲有咩缺點?

相機放大縮小有延遲,你哋係咪都係咁?
ome plus 3 個 earphone得唔得?
點解用lihkg app成日自己restart?

唔係點都會有啲咖咩
已經開心用緊雖然遲左好耐先到

唔係點都會有啲咖咩

唔知
所以問問

你會唔會明顯feel 到個鏡頭郁 (唔用機套)

之前更新完之後, 經常feel到鏡頭郁得好大聲, 再之後個鏡頭壞Q埋
128gb 岩岩收到email 話出左貨
128gb 岩岩收到email 話出左貨

👍

之前更新完之後, 經常feel到鏡頭郁得好大聲, 再之後個鏡頭壞Q埋

咁又冇喎
但好難對焦就真
成日影張相出黎係out focus左
依加用緊s5,如果用3t刷rom係咪同s5差唔多

唔刷都好過S5
啱啱買左3T,有冇人覺得有啲色差問題
左邊芒黃過右邊

rom/kernel/mod選擇肯定冇大牌子旗艦咁多
刷CM嘅話另計
想問下香港買機, 會買左咩版本?

我有需要中港兩邊走
要用中移動4G
我怕買錯version用唔到4G

我有需要中港兩邊走
要用中移動4G

上佢網咪得囉,佢可以雙卡。

我有需要中港兩邊走
要用中移動4G

上佢網咪得囉,佢可以雙卡。

香港官網list個spec有3個model
North America model, Europe / Asia model, China model
入左Shopping Cart入面冇得揀又冇寫係邊個model
android os 同 system 大食左好多
主頁一行得四格
其實有無得改成一行五格
主頁一行得四格
其實有無得改成一行五格

nova launcher

咁又冇喎
但好難對焦就真
成日影張相出黎係out focus左

咁你小心d 好,我個鏡頭之前都係out focus,火火地自己換,連埋架生250
主頁一行得四格
其實有無得改成一行五格

改dpi 做380以上就會變成5x5
主頁一行得四格
其實有無得改成一行五格

nova launcher

改dpi 做380以上就會變成5x5

唔該兩位巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞