OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (3)

991 回覆
13 Like 5 Dislike
上左open beta粒電正常好多
4.0.3好垃圾

你用3T 定3?
我買番黎時已經上左4.0.3 但又唔覺好食電, 同3既4.0.2 差唔多
係咪本身粒電應該好慳既? 4.0.3係咪唔太岩3 , 3T 就OK?

3t
冇用過3,但3t粒電大d理論上電會好d

咁你係咪成日打機?
我用3T 4.0.3 又唔算好食電, 可能我少打機

少打機多聽歌上網睇片,background都多apps

我反而係ram 食得多 無可能開機,用左1.9GB ram.....

但3/3t 有6GB ram

但心裡好唔舒服,
得番3.XGB ram

你睇邊度見到得番3.x GB ram

android 機幾多GB ram 都好, 好似個system 都會最少食你1/3 ram
1GB 會有3百幾MB 食左
2GB既會有7百幾MB 食左
3GB 既會有1.2GB 食左
6GB 既會有1.7GB 食左
係咪android system 最少會用你1/3 ram 黎行個system ?
4.0.3好垃圾

你用3T 定3?
我買番黎時已經上左4.0.3 但又唔覺好食電, 同3既4.0.2 差唔多
係咪本身粒電應該好慳既? 4.0.3係咪唔太岩3 , 3T 就OK?

3t

咁你係咪成日打機?

我反而係ram 食得多 無可能開機,用左1.9GB ram.....

但心裡好唔舒服,
得番3.XGB ram

完美主義

唔係既
個心好似怪怪地咁姐
4.0.3好垃圾

你用3T 定3?

3t

咁你係咪成日打機?

但心裡好唔舒服,
得番3.XGB ram

android 機幾多GB ram 都好, 好似個system 都會最少食你1/3 ram
係咪android system 最少會用你1/3 ram 黎行個system ?

其實理論上黎講, 只要你著機個刻, ram 都會用左係以下方面, android system, 仲有每一個你裝左嘅app, 當然app唔係個個一開機就load緊, 但每一個app都要pre-load左先, 如果唔係嘅當你每click一個app邊有依家咁快

仲有有d app係一直都有background usage, 例如 whatsapp 等通訊app, 咁佢用嘅ram 都多左, 如果你咁鐘意多ram, 得, delete 哂所有apps囉, 包埋system apps, 包你連個OS 都boot 唔起, 咪唔用ram囉
想問下有咩方法CHECK到部機幾時到?

順豐 運單追蹤?

順豐 運單追蹤?

邊到睇到SF 個NUMBER?
3T Support QC2.0 同 QC3.0 嗎
之前要V10 用到QC2.0尿袋 叉電差好遠

順豐 運單追蹤?

邊到睇到SF 個NUMBER?

見到喇。原來要係email 到睇。個網到都睇唔到

好似淨係support dash

有冇方法令尿袋可以用到dash charge

睇之前果幾頁 個巴打自制
4.0.3好垃圾

你用3T 定3?

3t

咁你係咪成日打機?

但心裡好唔舒服,
得番3.XGB ram

其實理論上黎講, 只要你著機個刻, ram 都會用左係以下方面, android system, 仲有每一個你裝左嘅app, 當然app唔係個個一開機就load緊, 但每一個app都要pre-load左先, 如果唔係嘅當你每click一個app邊有依家咁快

仲有有d app係一直都有background usage, 例如 whatsapp 等通訊app, 咁佢用嘅ram 都多左, 如果你咁鐘意多ram, 得, delete 哂所有apps囉, 包埋system apps, 包你連個OS 都boot 唔起, 咪唔用ram囉

1. 呢頁係一段時間既統計,即時數據要去 開發人員選項 - 執行中的服務 睇
2. RAM 同CPU 用量係交換既概念,背景既app相同底下,理論上RAM使用量越多,CPU使用量就可以越少,系統亦都越順。至於留幾多RAM畀你multi tasking,就要睇開發人員既取捨。不過2GB Free RAM已經夠你跑多兩隻大作game
4.0.3好垃圾

你用3T 定3?

3t

咁你係咪成日打機?

但心裡好唔舒服,
得番3.XGB ram

1. 呢頁係一段時間既統計,即時數據要去 開發人員選項 - 執行中的服務 睇
2. RAM 同CPU 用量係交換既概念,背景既app相同底下,理論上RAM使用量越多,CPU使用量就可以越少,系統亦都越順。至於留幾多RAM畀你multi tasking,就要睇開發人員既取捨。不過2GB Free RAM已經夠你跑多兩隻大作game

巴打高汁

睇之前果幾頁 個巴打自制

無自制,上淘寶買咋
過2GB Free RAM已經夠你跑多兩隻大作game

巴打高汁

6gb ram 咪比比佢食少少囉 食完仲大撚把RAM
以前用啲機得2,3gb ram就話要成日睇住部機淨幾多ram姐 而家呢部洗鬼睇咩
有冇得較返slide bar靜音係連鬧鐘都唔會響

咁個鬧鐘仲有咩用

flash rom

原來3 既NFC 好過3T 既NFC 架,.....
呢排換左3T 再試NFC 拍八達通, 比起3, 3T 真係無咁靈敏
但好在都應到android pay 同八達通.....

呢排換左3T 再試NFC 拍八達通, 比起3, 3T 真係無咁靈敏

淨係用緊3表示唔知3T咩情況
香港行貨同國行有冇分別?
我見有人話依家3t用到3hk嘅volte有冇人證實到

淨係用緊3表示唔知3T咩情況

我用3兩個星期, 屎忽痕...換左部3T 先知道....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞