OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (3)

991 回覆
13 Like 5 Dislike
舊post就爆,開定先
用緊iPhone se,心思思想換3T是否不智

唔會,個moon都大好多啦

講真,到今年都未用過android嘅話都係安安份份用iPhone把啦
而且我唔覺得oneplus算係一部新手好易上手嘅機,因為oneplus launcher好麻煩
近幾年間間廠都 lock 曬機

呢部野令我搵番早幾年 flash 機, 擦 rom ge 樂趣

呢部野令我搵番早幾年 flash 機, 擦 rom ge 樂趣

出面啲機唔係unlock bootloader就得啦咩?
新post 留名,OP3 岩岩自己換完鏡頭

出面啲機唔係unlock bootloader就得啦咩?

煩左好多呀, 有d 又 void warranty
新post 留名,OP3 岩岩自己換完鏡頭

換鏡頭
影相係咪有靚左?
用唔用得返manual mode?
邊度買幾錢?

stock 咁用oos都好好用

講真,到今年都未用過android嘅話都係安安份份用iPhone把啦
而且我唔覺得oneplus算係一部新手好易上手嘅機,因為oneplus launcher好麻煩

唔明麻煩
之前買d 全屏玻璃貼
個手機套會撬起個mon貼邊位...
變左touch得唔爽...

前兩日淘寶買左呢隻試

非全屏抗藍光玻璃貼
http://detail.m.tmall.com/item.htm?id=539676919023&toSite=main
無撬起.. 用左2-3日so far 無問題
不過貼完塊貼邊個要加少少 白邊液
我淘過幾款3T貼.. 暫時呢款最適合我
推介下比其他巴打

唔明麻煩

app drawer冇hide apps冇folder冇自訂排列,我完全用唔到
之前買d 全屏玻璃貼
個手機套會撬起個mon貼邊位...
變左touch得唔爽...

前兩日淘寶買左呢隻試

非全屏抗藍光玻璃貼
http://detail.m.tmall.com/item.htm?id=539676919023&toSite=main
無撬起.. 用左2-3日so far 無問題
不過貼完塊貼邊個要加少少 白邊液
我淘過幾款3T貼.. 暫時呢款最適合我
推介下比其他巴打

加啲油落去令佢睇落無邊,我覺得好快啲白邊又會走返出黎
跟住你又要再加過

唔明麻煩

app drawer冇hide apps冇folder冇自訂排列,我完全用唔到

我諗就算其他機啲人都未必用返default launcher既
唔好用咪轉

唔明麻煩

其實可以hide既。。個app換名換icon囉
不過係強迫你將要用既apps放哂桌面
岩岩入手左oneplus 3t 發覺唔太岩我用 我想問一下佢15日既無條件退款 如果跟機既配件開左有冇問題?
其實呢度多唔多人會flash rom,見主要討論都係oos多 冇人講third party rom
想換機
官網係咪無得買op3
我見係得3t買
想換機
官網係咪無得買op3
我見係得3t買

yes
岩岩入手左oneplus 3t 發覺唔太岩我用 我想問一下佢15日既無條件退款 如果跟機既配件開左有冇問題?

應該冇問題,但機身唔可以有花㾗,要符合佢地二次銷售的標準
留名 用緊1+3 上次部機比架小巴車過左都淨係壞display 3310再世
其實呢度多唔多人會flash rom,見主要討論都係oos多 冇人講third party rom

resurrection remix flash 2次死左2次,唔知做乜撚嘢
而家用緊freedomos,貪viper4android,elemental kernel校mon顏色

resurrection remix flash 2次死左2次,唔知做乜撚嘢
而家用緊freedomos,貪viper4android,elemental kernel校mon顏色

點死法 係flash failed定係boot唔起
利申 用咗rr半年 冇投訴

點死法 係flash failed定係boot唔起
利申 用咗rr半年 冇投訴

flash嗰陣冇問題,但一個鐘內必定假死,reboot都冇用
請問拎去邊維修,話說部3t 後鏡頭中間偏右好恐怖

不如放比我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞