OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (3)

991 回覆
13 Like 5 Dislike
有冇巴打係去細舗買現貨3T 128GB, 邊間信得過?同埋應該買咩版本?
手機壞左唔想上網買等佢送
有冇巴打係去細舗買現貨3T 128GB, 邊間信得過?同埋應該買咩版本?

上網買都係兩日送到姐

其實唔打機 6hrs sot唔難

利申 oneplus 3

你呢個咩介面嚟咁靚嘅

betterbatterystatus
要root先用到 用黎睇wakelock

唔使root都用得
裝完之後用adb攞permission就睇到啲status
貼自己個部就冇彩虹印 親戚個部一貼就有

用用吓就會突然有,又會突然冇,好難捉摸嫁

不過入塵先係問題

我唯一諗到既分別既 我自己個部貼之前用酒精抺左次 可能乾啲所以冇彩虹印

出入冷氣房就會出現
今日玩玩吓一插線叉電即刻熄咗機無晒反應,點禁都無用之後再等左五六分鐘先震一震開到機

我無雙清過更新左幾次,之前都試過一次無反應

按著關機制十秒左右應該點都會重新開機
有個問題想問好耐
鬧鐘經常彈d無意義通知出黎可唔可以熄左佢
有冇圖

今日玩玩吓一插線叉電即刻熄咗機無晒反應,點禁都無用之後再等左五六分鐘先震一震開到機

就係唔得先驚,我留意到呢個情況出現係我開左Qooapp之後,因為我清晒所有app之後,上面條bar拉落黎會見到Qooapp運行中,無理佢一日就出事,可能真係要雙清

就係唔得先驚,我留意到呢個情況出現係我開左Qooapp之後,因為我清晒所有app之後,上面條bar拉落黎會見到Qooapp運行中,無理佢一日就出事,可能真係要雙清

我個時qooapp都有彈出黎
不過比我夾硬熄左
有個問題想問好耐
有冇圖

你知greenify黎架喎
部1+1仲係5.01 一入去軟件更新就crash 可以點更新
部ZENFONE2玩新果隻三國無雙好LAG,想換機
唔知有冇巴打用過oneplus3t玩過隻三國無雙斬呢,順唔順
唔知有冇巴打用過oneplus3t玩過隻三國無雙斬呢,順唔順

一定順過INTEL U
有個問題想問好耐
有冇圖

greenify唔關事,就算完全冇通知都仲係度,而且我都冇綠色化系統程式包括時鐘

一定順過INTEL U

有玩 絕對順
3仔

一定順過INTEL U

有玩 絕對順
3仔

打機 一定係揀snapdragon嘅機
有個問題想問好耐
有冇圖

greenify唔關事,就算完全冇通知都仲係度,而且我都冇綠色化系統程式包括時鐘

你刪左個greenify試下先
部1+1仲係5.01 一入去軟件更新就crash 可以點更新

仲係用緊cm?
有個問題想問好耐
有冇圖

我都有啦 鬧鐘響兩粒鐘前會出reminder
有個問題想問好耐
有冇圖

我都有啦 鬧鐘響兩粒鐘前會出reminder

長按,封鎖所有通知
想問下有無用cmhk巴打, 係唔係用到volte

係深之x嘅 樺xxx & 麗xx 買過

應該買咩版本
電話壞左想換1+
新機係咪6月出?

仲係用緊cm?

係啊

仲係用緊cm?

係啊

Down個最新版擺入機 然後入recovery
https://forums.oneplus.net/threads/mirrors-for-official-cyanogen-roms-ota-updates.141825/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞