OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (3)

991 回覆
13 Like 5 Dislike
其實有咩bug 我成日都發現唔到啲bug

我遇到一個,有時口袋模式 拎出嚟著mon 但係咩都無淨係見到wallpaper 無任何嘢,不過 unlock 咗就無事。
不過 4.1.0 係順咗無發熱慳電咗

真係慳電左?

我遇到一個,有時口袋模式 拎出嚟著mon 但係咩都無淨係見到wallpaper 無任何嘢,不過 unlock 咗就無事。

真係慳電左?

老老豆豆 無分別
ota 成日失敗嘅
前幾日,買左oneplus 3t 64gb
升左去beta3

4月準備去日本,見docomo電話卡寫

不適用此SIM卡的手機有:雙卡雙待手機、HTC、Blackberry、國產手機如小米/大神/聯想

會唔會oneplus 3t都唔support

有冇巴打知道得唔得
拉條notification bar落黎個時無整暗背景。。。
正常?

屌時有時無
即係又係bug黎

無人有呢個問題

Reboot 一次就無事。

唔得
熄moon再開又係會無左

我reboot完開無事,過一排個bug又出返黎

發現如果直接fingerprint unlock部機就會無左個overlay
禁power制開moon再用fingerprint unlock就有返個overlay

係喎

岩先係community都見到有唔少人有呢個bug

你oos 咩 version

之前係ota 定clean flash upgrade嫁

ota oos4.1.0
琴晚先upgrade

即係你ota完無 wipe啦

真係慳電左?

老老豆豆 無分別

電無咩分別
但真心順左

真係慳電左?

老老豆豆 無分別

電無咩分別
但真心順左

由 4.0.3 升 4.1.0
expanded screenshot可以整金剛棒
升左去beta3

不適用此SIM卡的手機有:雙卡雙待手機、HTC、Blackberry、國產手機如小米/大神/聯想

有冇巴打知道得唔得

sim card賣家費時煩先咁寫,其實睇你部機行咩到band而唔係咩brand,我之前用部紅米note3係東京都收到4g
升左去beta3

有冇巴打知道得唔得

sim card賣家費時煩先咁寫,其實睇你部機行咩到band而唔係咩brand,我之前用部紅米note3係東京都收到4g

sim寫 band 1/19/21
3t寫 band 1/3/5/7/8/20

中左band 1,即係ok???
升左去beta3

有冇巴打知道得唔得

ok呀屌
去日本用過喇
升左去beta3

有冇巴打知道得唔得

容許下我扯開少少話題, 成個連登都冇one plus 2 討論區既

有冇人知op2 幾時出7.0, 我記得之前有人話1月出完比op3/3t之後, 2月就出比op2, 但依家無晒聲氣既
容許下我扯開少少話題, 成個連登都冇one plus 2 討論區既

有冇人知op2 幾時出7.0, 我記得之前有人話1月出完比op3/3t之後, 2月就出比op2, 但依家無晒聲氣既

壞撚曬全部換曬機

btw,點解你會用依個名出現返

因為op2係op既黑歷史,已成棄子
我部機3.5.3 我覺得好部機成日熱 叉電都微微熱 正常?
我部機3.5.3 我覺得部機成日熱 叉電都微微熱 正常?
睇過咁多廠
全部刷機煩過閪
想問下one plus 刷機容唔容易
expanded screenshot可以整金剛棒

幾好用
我部機3.5.3 我覺得好部機成日熱 叉電都微微熱 正常?

你係咪用oneplus 3?
如果係就正常
睇過咁多廠
全部刷機煩過閪
想問下one plus 刷機容唔容易

直頭同Nexus/pixel 差唔多
升左去beta3

有冇巴打知道得唔得

ok呀屌
去日本用過喇

你o個區有band19既覆蓋就得
追完post

究竟邊隻玻璃貼好
追完post

究竟邊隻玻璃貼好

官方
追完post

究竟邊隻玻璃貼好

原廠

利申裸跑已花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞