召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (48)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
嗱 咪撚咁樣
比D信心 交足戲
上次澤安衰咩
衰肽盤控制不當,轉灣位置不正確
望唔到迎對有無車??
泊位調頭pass左?
聽日冇嘢架啦
等你pass埋
其實2take pass 都唔差架
希望聽日搞掂佢!多謝巴打
一開始停得太貼部死車?
Thanks
後日考油塘 11:45
好緊張
抱歉,少揸自動,呢層冇乜研究
一般揸得自動波想快都係D波地板油就算,因為地板油本身都傾向高轉轉波,極其量上落大斜先會郁下支棍
平常心啦😊
最緊要小心 螺旋處+死車+突如其來衝出來的行人
我下星期考10點油塘,希望唔好抽中仁宇圍地盤果條
地盤勁多死車又窄,又冇乜機會上到3波,最後仲要有螺旋處u turn
一見到死車就減速 三個車位前停低 望晒盲點鏡就出小小都見唔到彎後咩情況 見到前面無車就諗住一口氣過晒線 係出到一半就有的士好快出現係對面線出現 咁又要停低俾架的士過 之後個人荒左過果推死車都無架架望一望
加油~ 交足戲就可以
唔係架 我係仁宇圍pass,我最後用左3次 3波 。而地盤個到保持警覺,有咩事唔對路嘅,例如唔夠位行就停,運用適當嘅先行權,我個次東源街轉出祟信街個時有架田螺車係路邊開車佢睇我唔到,個位好危險,但係我停得快過個官,個官仲要屌佢老母。之後祟信街過左紅綠燈之後拖慢D行,等前面冇車就上25轉3波,上斜轉灣前落返2波,之後睇路面情況上斜之後靠右,行多陣個到其實又係冇車就上40轉3波,落斜個時係行人過路處前落返2,最後紅綠燈轉右之後過左巴士站出口上斜又係可以上40之後轉3波,係停車場出口到落返2波。其實佢有3次3波機會,但係記著睇情況啦。而去到迴旋處就冷靜,冇車係右邊來就出,後面有車砵9你當佢唱歌,唔好衝動,啱時機就出。最後,考車係做戲,你交足戲,盲點望到足,就冇位比人入,就會pass架啦
油塘其實唔難,祝各位巴絲馬到功成, 一定pass
聽日下午3點10駕院考沙田 第二次
岩岩考完天光道亞皆老街 PASS左 冇咩人冇咩死車 點知出亞皆老街之後個紅綠燈前整路 要CUT出中線再CUT入去 但係格離線勁多車我左線排第一
好在有個師兄幫我單擋比我CUT出去先 勁感動
忠義1 take
多謝呢度咁多巴絲教路
祝大家開心安全駕駛,學神考試順利!
岩岩pass左!遇到個好官,好感動
有幾個個棍van問題想問
1.過死車如果踩過左對面線 而對面又有車 係咪要即刻停?洗唔洗回少少過去自己本身條線先
2.如果人地過死車踩過我本身條線 suppose我唔洗讓照行?但師傅叫我係唔係都停
3.泊s位果陣 最後有時師傅叫我回直軚 有時又話由架車扭盡右軚入就得 as long as 姐到半個g字 其實洗唔洗回直軚?
就考了ching們 求解
恭喜恭喜
考邊條線
過來呢邊揀車
第3點我師傅教一開始扭盡左軚 見到G字回兩圈 之後睇燈 入到白線內就扭盡右軚
希望一take啦!
迴旋處直上高超道,有工程站,變左單線行車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞