召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (48)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
自己抽快期成功率有幾高
睇你抽邊一part
輕丙最難
拎到了

本身見唔使錢 淨係想睇下自己衰咩 點知煩鳩咗考牌官
不過份report幾詳細
排慢期,再操過
PS 慢期中油塘1take pass 收工
可唔可以post 埋下面
小心開車
真心想問 你地師傅會唔會考前一兩日比一堂你練下車先(我個考場夜晚先比入)明明個幾星期前問定期 一開始話ok之後又話無期 好難唔令人懷疑佢唔想我咁快pass再搵多筆
21/5考掃桿埔肥左, 隔左兩個星期先叫cfu抽快期, 點知一抽抽左個19/6好彩pass
想問pass咗係咪要等7個工作天後先可以去換暫準駕駛執照?
唔想自爆其實都係按肥嗰項詳細講返點解 邊個街口出事

1. 正常黎講應該係你要停車。至於洗唔洗回少少過去就睇下你架車本身會唔會好出,本身轉出左就回番,反之亦言,最緊要保持番一個車門距離
2. 正常黎講應該係人地要停車,因為你應該有權利行番自己條線,不過啲司機未必肯停俾你。所以應該係見到有車就唔好俾再油,睇下鏡,準備睇下會唔會要停車,俾個考官知你睇到前面架車。如果人地唔肯停你就要停車,避免自己有危險
3. 考L位所以答唔到你
溜後一下都可以話係緊張,但係溜後成四次真係誇張,好似完全唔識斜路開車咁
都唔知會唔會係個師傅冇帶佢行過條路
其實比佢pass到到佢渣真車唔撞死都比人屌死
冇行過呢條路唔出奇(話晒都係學禁路),不過好明顯斜路起步唔熟
兩樣其實都無問題,但建議扭盡右軚入係因為你泊完要揸返出黎嘛,架車點入就點出。你回左軚泊即係你泊完出黎要扭多次軚,增加左失誤既風險咁解。
利申:棍van 1 take
今日去政總學車
再易既場都有人肥佬,再難既場都有人扒屎。明未?
慢期已經唔係1take
個到好似係學禁 個師傅可能冇帶佢去啲斜到仆街嘅地方?
肥咗天光道
話我使用軚盤不當,出路口轉彎轉得衰
大家咁話
今日pass咗棍van 大家加油
想問份野點樣拎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞