召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (48)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
機會微d,但可以試下去白撞
5點前入去佢都會清晒條隊先收工既,盡趕啦
今次衰停車太急
二線過左死車騎中線 彎位對面線有車出黎
諗住落brake讓佢行先 之後考官話太急落bake影響到後車
我星期三上午pass都想知有得攞未, 敬請巴打報告情況
印brake唔好印太大力
Brake比極力子更敏感
呢d case應該要當過讓字路口咁收到落1波吊力仔咁玩仲好
行地盤線?
加連山道地盤位佢整左停車牌好考好多
巴打打行邊條線 南華轉左定轉右?
差唔多到門口準備排隊

Btw無知一問 我係報觀駕 考油塘棍van 1take pass
但觀駕乙部丙部係分開考 掉頭泊位我一月就pass咗
(雖然B C都只考咗一次 不過唔知係巴打眼中咁叫唔叫1take)
點都好 想問下各位巴打我洗唔洗帶埋乙部黃紙先可以去攞P? 定淨係丙部都ok
好似擺埋咗一邊
我上次喺沙駕考,個考官特登指住車房入面啲車嚟問。
好彩我本身視力真係冇問題。

如果真係睇唔清就配眼鏡啦,唔好害人害己。

另外順便答埋,轉去駕院係由尾期開始排過。
啱呀屌睇唔清個牌會睇得清條路?
轉出去之前望遠D有冇車
行到一半,一見到對面線有車即落返一波
鄭松泰隻手
5月份路試(C卷)肥佬左,之前係跟觀塘駕駛學院,不過等唔切佢轉新,所以昨天自己去左運輸署搞重考,11月再考過,由油塘轉戰何文田
而家睇個勢應該係要搵學車師傅,通常要上幾多堂?每堂大概幾錢至合理?邊度搵師傅最好?
試咗 唔得 電腦未有record
佢叫我下個禮拜再嚟
當日我兩張帶哂去,但佢只係睇咗我丙部嗰張

唔駛擔心喎,今時今日有哂電腦紀錄,要查都查得返
迴旋處轉左,無記錯好似係2號線
果時帶左 佢揭都冇揭過就搞左張證比我
轉波嗰陣仲係未夠爽
請問有冇d 咩方法轉得好d

有時2 轉 3 嗰陣好快車速已經跌返落黎
有咩計仔可以轉得好d
學車跌得快係正常, 除非你降檔補油or 做heel toe, 但後面嘅方法我建議你考到牌先做
問題成部車好慢
三波要加勁大油先上返去
係咪上斜果陣先咁丫 平路應該唔會咁喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞