召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (48)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
未抽到快期學牌就到期
考到無晒自信
我之前俾錢快期同學會抽 勁快就有期
咁極力子踩到一半引擎同車軸係岩岩掂到個位?
啱啱掂到嘅位就係傳說中嘅磨擦點,即係極力子碟一路磨緊,一樣有動力傳去車軸,但我哋嘅目的係唔好有動力傳到車軸,所以停車(同轉波)一定要踩盡極力子先

踩到盡既話,引擎同車軸經分離?
冇錯,引擎同傳動軸本身就係靠極力子、波箱齒輪等連接,踩盡嘅話就係令極力子嘅兩塊壓片分離,所以引擎同車軸都分離
我朋友畀咗幾百學X王就抽到
呢間我試過抽咗成個月都抽唔到,最後抽飛死死氣咁排返尾期。
xx快期同學會幾好 我5月中肥咗 之後有半個月唔喺香港 我就話最快今個月24號都可以考 佢就幫我抽到24號
樂活道死火一定要經歷先得
咁先掌握到點樣攞準個摩擦點
想問邊度買p牌
油站應該有
唔該巴打一陣去問下先!
文具舖都應該有
AEON都有得買, 4X$一對
LM
唔俾上都好合理,一來學禁;二來咁斜學神容易瀨嘢,萬一有咩事上嚟真係攬炒

喺咁斜嘅斜路起步,動作快得嚟唔好急
太斜嘅斜路最好停定架車時都印迫力,有時手掣唔夠力都唔怕溜後
起步時入1波,左腳放少少到磨擦點,然後右腳快速由迫力轉去油門和少少油同時左手放手掣,再起埋左腳。呢度牽涉嘅有左腳放嘅速度、右腳(油門)踩嘅深度同埋左手放嘅流暢度,全部都要靠練。但可以放心,練得多就識

巴打你見嘅Corolla司機可能平時少揸棍,或者淨係學過van冇操就去揸棍私,一嚟就玩大斜路起步基本上死硬
之前肥咗忠義(乙,丙)想搵窿捐
嚟緊考油塘有無貼士?

第一條線會喺邊考泊位?
泊位全部路線都係同一個泊位

大約位置:
https://goo.gl/maps/7PxSswo34ApiDArc8
油塘tips:
小心螺旋處
小心螺旋處
小心螺旋處
因為很重要所以講三次
之後就係鯉魚門D死車

祝巴打再次成功
岩岩元朗考完
2 take棍van得左
多謝咁多位巴打
未考既巴打加油
多謝巴打
鴨寮街啲汽車用品店
你肥忠義呀?

太緊張
出試場第一個路口 睇清楚無車先出 多數有死車擋住視線
主要都係出路口小心 無車先好出 慢慢等唔洗急
同埋如果1,2線就要斜路掉頭 棍van小心啲
我而家都好驚斜路掉頭吊唔住個吊力子,又唔敢踩brake
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞