召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (48)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
係第一手要吊高啲 之後第二手入後波 起少少得 因為識自己溜後 基本上第一手無問題都過到三手掉頭
趁考官嚟之前,嚼下香口膠
之前考忠義緊張,月頭考天光等阿sir嚟時食香口膠,雖然有少少緊張,但未緊張到失控,最後做到p 牌仔
下個月棍貨車考天光道有冇巴絲指點小弟迷津
點解唔敢踩brake
想租車重考大概咩價錢?
非駕駛學院
驚踩死部車同扭死軚
有無tg 交流group
恭喜
印少少減速仲易控制架車, 溜後又可以即刻踩停再嚟過
無知一問
乜附近冇非學禁既相約斜路比學神練習咩
扭死軚反而冇問題
最緊要記住Hiace得兩圈/兩圈半軚
今朝油塘1 take pass,好撚滾動
我聽朝考呀巴打
考過油塘既巴打,由考試中心嘉榮街出欣榮街果個路口點睇車?
學車果陣有大貨車死車擋果視線,基本上淨係睇到巴士落黎,私家車基本上睇唔到
另外想問最後由欣榮入返嘉榮果陣由二波轉返一波慢慢碌返考試中心得唔得?因為又多路人又多死車
我都係下個月考
考月頭定月尾?
重考定第一次考?
如果左邊有死車
係可以稍為行出條讓車線少少睇大路交通

至於入返考試場轉唔轉一波要視乎條街有幾多人同車
如果行一波行到要踩油先行得快
就要轉上二波
由考試中心出去第一個路口,我會先停低再轉一波,用最慢個個速度駛出去
因為個個路口你都明白,你唔揸出去真係睇唔撚到車,所以唔洗驚,唔好急,你超慢咁慢慢出,左腳放係break到就得,我今朝都係咁
入返考試中心段路我真係極少轉返一波咁行,我係每次入個條路個時都會放定隻腳係極力子到,萬一有咩事都可以踩低佢等佢慢慢行或者要急停再轉返一波都可以順手啲
但係最好都係問下師傅意見啦,會準確好多
工作需要成日都要泊係欣榮街
次次擋到考試車都會覺得好唔好意思
果個位我見其他考生都係慢慢吊極力紙睇下大路有冇車
基本上都2波架啦
1波除非塞車同起步基本唔會用
覺得快咪踩慢小小
最多有人衝出黎慢到咁上下就推返一波
之後再即刻轉返二步上
有冇補考排快期介紹
另外有冇師傅介紹? 想轉
原本個個成日放飛機
九龍區
巴打我月頭好驚
第一次考
就嚟考澤安
咁多位巴絲有無好貼士 指教下小弟
我都係月頭
淨係兩堂唔知補唔補好
你熟唔熟啲嘢?
唔熟補多幾堂啦
我仲係好驚
一犯錯就俾師傅炮轟搞到我更驚
你熟唔熟啲嘢?
唔熟補多幾堂啦
我仲係好驚
一犯錯就俾師傅炮轟搞到我更驚
自問揸得唔衰
今日上完堂都係話我望鏡少同扭軩爭啲
我師傅唔鬧人但會好語重心長同你解釋
上車都唔會驚,係怕考果日緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞