召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (48)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
諗緊係咪應該考埋個電單車牌
但係考完應該都唔會揸
考囉,跟你成世既
我都考緊,出年2月路試
都係諗住考黎儲牌
師兄你考港島定九龍?我本身有個學牌下年2月到期,想搵個最快嘅地區排路試考埋電單車,唔知香港定九龍快啲。你 2 月路試係幾時排架?

利申:都係儲緊牌
我沙駕2月報名4月考強制之後出年2月路試
係呀3,22學牌係跟我當初個1,2學牌到期日,姐係變相免費送你一段短時間學牌(因為我唔出學牌26,所以變相冇用,因為我打算12月先開始學車),之後又要去駕院免費續返學牌(其實一開頭比左錢)
我係佢refer既其他師傅,唔知有冇分別
駕院聽聞已經係沙田快過鴨洲,你都要排 10 個月咁耐 (考完強制起計)

想知如果出面考運吉署啲場會唔會再快啲,如果會,又係港島定九龍快啲?有冇咩網可以睇到架
https://eapps2.td.gov.hk/repoes/td-es-app517/WaitingTimeExtPreview.do?language=zh
出面係快D的
我都唔知原來咁多人係沙駕學26
報街港島會快D
但留意個日期係你考完強制後先排既日期
排強制都要個半月
鴨駕一定快D但位置太唔方便
鴨駕地點方便我,不過佢得貴 plan,沙駕先有平啲個 plan,個差價已經貴過個學牌,咁我不如續多一年個學牌慢慢學,本身駕院已經係出面師傅價錢 3 倍,即我考 3 次先等於駕院考一次,佢仲要得個大 plan,不了

本身想考鴨駕係貪佢個場易考,反正都係儲牌,本身揸開 46 都唔會轉揸 26,但睇完個價錢就
究竟2線變1線
1線變2線
使唔使唔做齊過線動作? 打燈擰頭
網上睇片一d師傅就教要 ,一d 就冇教
睇你係正線定副線
仲有咩棍波van揸?
又H1?
想組團練電單車路試(1-3人成團)
有冇兄弟咁啱係9月元駕路試又想一齊練 互助下?
你地學左幾多堂(1.5hr)先離開九龍塘新手村
學緊轉波一緊張就左右腳唔協調
好似3堂,第4堂去白田練泊位之後油塘
肥咗澤安 準備排快期再黎
巴打我聽朝考油塘
希望1take
祝你好運
我臭口唔好怪我
我真心祝你成功
其實我都唔抱大希望
因為我捉入迴旋處timing都好差
同埋考試一定會緊張 緊張起碼打個8折
所以都怕掉頭或者泊位fail
第二堂去咗石硤尾塞車
之後第三堂已經去咗大埔工業邨
其實反正有師傅傍住,早d去翻考試路線好過
8號 鴨脷洲棍van 1take pass咗
不過貴係真出到去又要補堂
做左一定冇死
ching 肥左d 咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞