召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (48)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
如果柒左 岩岩先發現自己報左棍私 想轉番棍van得唔得? 過左筆試 12月路試
咁咪正我行樂活道
係就快啲改,要由尾期排過。
上年路試肥左丙部。。
一路都排唔到期重考+學牌過左期。。

當初應該俾幾百蚊人地幫你排啦 依家又要整多次學牌 咁耐無掂過架車又會疏佐
俾到錢解決嘅都唔係問題
我俾左啦,個時無快期放出黎咁可以點姐
我想嫁?
3月中考油塘有咩要注意
P緊冇車揸,灰
諗緊走唔走去報補鐘課程操番一兩次,避免生疏。會唔會好不智
仲有一個月考,想轉師傅自動私家, 有冇好介紹
跟開果個係沙福道姓朱,諗住熟人介紹冇死,點知佢其實又唔係好熟
事源撞爛佢個頭包圍,咁我幫佢搵車房同比埋錢,佢之後問我拎1000蚊油費
點解撞係果陣大家踩左bake, 我諗佢踩我就鬆, 未入r波倒後佢就放腳, 我當佢岩岩訓醒, 自己冇踩實咁我賠. 問我拎1000蚊油都on9, 成個學車期間已經拖長黎教,呃堂數, 有冇人幫到手
我係上年尾肥路試 快期都抽過兩次 ?_? 今年年頭pass佐

既然你話俾錢解決到嘅問題都唔係問題 咁就更加無問題啦 又唔好灰 既然開始佐堅持埋落去啦 今次學多幾堂車 話唔定會慢慢搵返個feel返黎

考完個車牌一世㗎 諗下以後嘅人生有架車仔陪住你 去遠啲旅行又可以自駕遊
我7月中肥,8月頭左右俾錢人幫手搞
搞到10月都話無
我就退錢諗住自己排正常期算
跟住忙無時間搞就算
反正忙緊都無時間去學車

其實我個日係衰朝早個位整路,到我考時又無晒
跟住一時個腦轉路切就衰左。。
我古巴打你可能轉波唔夠快
令到架車轉波果陣轉得慢 車速一直跌
試下想二轉三波既時候同前車預一預距離
然後二波既時候踩深少少油門
去到引擎好嘈 大概25+公里轉波 咁樣應該會順好多
有多幾公里速度比你sur住轉波
我係預咗要補鐘先咁早學
始終心態上覺得
學車唔難,熟先難
同你操控緊一樣殺得死人又殺得死你自己既嘢
與其計住計住幾多堂學得掂
不如預鬆時間學,唔得就補鐘
好過fail咗又曬錢曬時間

btw 托師傅鴻福
第六堂泊s位已經熟到易過借火
死火次數由n次降低到3次only
今堂死得3次火
死記有進步
3次
得閒上youtube睇下片喇
真係有用

學左5堂仲死咁多次 阿sir有冇帶你出街
正常5堂學晒掉頭 s 位 出街行下線
一啖大油先轉波
我行車其實無問題
係一到斜路上唔穩就急同緊張
就亂哂成個人同死火

我係學哂啦,未精
有進步係好事
都係嗰句,揸棍波嘅有邊個未死過火?每個人都係從錯誤中學習

上斜要扯高少少轉數先轉波,因為跌速比平路快,要扯高轉數等佢跌都跌返喺大扭力範圍,咁架車先可以行

揸車,特別係棍仔,最緊要知每一步做緊乜,同埋唔好急,咁樣就算做錯嘢都識得救
邊間要收定錢咁衰
正常不成功不收錢
唔記得啦。。
PayMe 俾錢
陰公你咪撚考算啦
咁早學好易無感覺
考前兩星期狂操仲實用
有無巴打試過唔見左第1次考pass泊車fail路試張黃紙
可唔可以直接去拎p牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞