召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (48)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
睇左好耐POST同YOUTUBE
聽日終於要學第一堂自VAN..
自van輕鬆啦 唔好太緊張就得
聽日上完堂上黎報告
澤安入試場前就係斜路,斜路起步一轉左就係返試場,跟著就掉頭同泊位
巴打加油,等你報告

自動波練好扭軚、養成望鏡望盲同打燈嘅習慣已經好夠
油塘又衰丙部
55, 軚盤控制
59, 轉彎位置不正確

喊出嚟
衰咩
我都係考油塘 巴打你知唔知自己衰邊個彎?
你軚盤係剔滿細再剔大定一次大?
轉彎係剔完細再剔大定直接一個大?
如果轉彎一個大冇細 即係你轉完入錯線/踩白線/雙黃線以至你唔係入正確嘅嗰條線 如果係咁練好嗰個彎再嚟過就得
如果係剔完細再大 應該係你好多個彎都入得唔靚 咁就要搵師傅補補轉彎位
軚盤如果三個剔 應該都係同轉彎有關
如果一個大 就多數係扭死軚/交叉手
55,兩細一大
59,一細一大
咁你應該係長期太早扭軚/大遲回軚,然後架車入唔靚彎嘅中間 咁嘅話重考抽邊都一樣 最緊要搵師傅執靚啲彎位 操多啲搵個感覺
多謝巴打,我係大約到彎中時回軚
師傅成日都話回快啲回快啲
其實係想轉彎角度大啲定係好似轉90度咁
好亂
彎中開始回軚一般都冇錯
但想問下師傅通常邊啲彎會叫你回快啲?因為扭/回幾快都同車速有關,好難永遠都快或都永遠都慢
仲有淡定同良好狀態
想問吓攞p牌有冇得搵人代領?
如果有得代領,文件都係身份證正/副本,黃紙,住址證明同90蚊?
係, 申請人身分證副本同代辦人正本
+-波要幾多轉先轉波?

平時D波 turbo lag 踩地板油都唔去

想試下用+-波揸
元朗駕院學緊棍van
上左幾堂 泊位 上斜停車開車 三手調頭
出街都ok 阿sir冇乜點講嘢
八月中考 好驚衰太有自信
想問下如果我第一次合併試考澤安淨係pass乙部,2nd take考掃桿埔pass丙部,
咁我去拎P牌是咪要兩張黃試拎哂比佢?
有自信係好事黎,自己既技術ok,之後就要睇下運氣,就算肥亦都唔洗太灰心
唔洗,考丙部前乙部合格入咗電腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞