召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (48)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
咁講,有頭同冇頭睇位已經唔同
揸開巴士坐最頭,一揸私家車會有遲攞軚問題,車頭仲有幾多位完全冇概念
駕院啦 易好多
thank you bro 不過其實我意思係 我S型 3手掉頭 有時唔記得自己回左幾多
考亞皆老街個條線,但個考官冇話我知衰邊個位,行緊車個陣都冇講,考完再問翻,佢嘅答覆係話我幾個出路口都轉得衰
請教下咁多位
P牌車頭就痴左下方
車尾呢? 我見左右都有人痴
我擺右下
又係你啊絲打 我阿哥都話右下
街邊左右都有人痴
Btw渣成點
前兩日上第一堂學車 轉彎位嘅時候唔知幾時開始轉軚盤
轉多幾次就有感覺嫁喇
成日都要師傅提
加油啦 都係上第一堂姐
冇所謂,有痴就得
我頭p貼引擎蓋上面添
唔想貼玻璃阻視線
btw我仲有5個月先甩p
冇得行快線好難忍
成日中線都比d大車頂到得返7 80
同慢線平排
官方資料:
「駕駛車輛時,必須在車輛的前面及後面展示「 P 」字牌 ( 若駕駛私家車或輕型貨車時,可在擋風玻璃左邊貼上「 P 」字牌 )」
醬油:https://www.td.gov.hk/tc/road_safety/safe_motoring_guides/probationary_driving_licence_for_motorists/questions_n_answers/index.html

執行上只要你有掛出嚟已經唔會理你
女仔補鐘培正道(齋考丙部), 有無巴打推介邊間好?
啱啱喺迦密村街視察環境 咁啱放學時間勁多校巴同死車
希望一陣冇
係啊 好困惑
1 take pass
我上咗三個鐘都係咁俾佢屌
第一堂佢問我 你知唔知自己做緊乜
啲面口又閪 講嘢又串 依家申請緊轉師傅
明白,抱歉誤會咗

三手軚印象中師傅講過回兩圈半,但仍然因車同因場地而異,所以唔好死記,只好參考
調頭嘅重點其實係睇清楚車頭車尾,同埋感覺架車行緊直線定轉緊彎,當架車回啱位時,回多咗啲回少咗啲分別不大,一般下一手可以修正

至於S位,唔記得圈數了
但重點同樣係睇位
回駄時頭向前望會否有幫助?
今日鴨駕1take, 全程多車無上過3波,超好彩 多謝教車個位師傅,多謝個天 太感動啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞