召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (48)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有最近期張黃紙就得
空波停一停0.00000000005秒
大力d轉波
同埋渣棍手勢要改
成日轉彎嘅時候 唔係好識攞位 有時轉得個軚太多 有冇啲咩技巧可以好啲
用車架條邊做指標
條線踏到車架條邊就好回軚
同埋望鏡個泥擋睇會唔會拎得太盡
元朗駕院 棍van 1 take pass咗

真心覺得駕院學車時間太少
成個plan得個17節堂
Pass到完全係個日有大氣運持身
運氣係實力之一
三落二 反手向外推就無事
同上面巴打一樣預鬆時間開始學 好似大概考前4個月開始學
Keep住1/2個禮拜一堂 到考前一日同考嗰日補鐘先係第一次一個禮拜上兩堂 結果都係1 take pass
所以我覺得呢啲都係睇人 個人慢熱 上手唔快預鬆啲時間學仲好
補幾多堂睇人 我自己師傅就叫我上10堂
棍van$260/45mins
第一頁有好師傅list
搶左半個月都搶唔到決定比錢算了,係咪有巴打可以幫手
唔好用死力隊落去,普通入波都難

可以留意自己踩極力子嘅時間,有時未踩盡就郁支波棍都會難轉咗
另外留意左手推嘅力度,正常你輕輕拉落少少就有個位鬆返(即係N波),向左推再拉落去就入返2波。或者你由3波向下拉時加少少力向外,都可以落返2

練習時唔好急,熟咗先加快,練多啲就熟,唔駛擔心
咪撚推唔關事既post
咁點樣知道應該要攞幾多軚
7月15考油塘好緊張 之前考天光道兩個部分都肥左
睇車前面同條線平排未
未平排咪唔好回
唔同速度影響你拎幾多軚
所以無一個法則
車快咪攞多d
車快就攞少d
練好s位 幾麻煩
同埋油塘多學神同死車
每個路口都要望清楚
我果陣搶左5 日今個月嘅事 巴打fail邊part
快期有無話肥左幾多日內之內要申請?
我當係俾錢買時間俾自己操得再熟D
易學難精但操多D一定掂

btw最開心既係今日無再死火
個師傅話我手腳柔咗
離合子控制得好
S泊位學第二日已經熟哂
感謝師傅!感謝我左腳同腦丫
做乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞