召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (48)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我都肥過忠義街,當時心諗忠義街已經唔難仲肥佬,好大打擊下。

如果你只係求「快啲有牌揸車」,咁考自動波,少個位肥你又比較容易合格。仲有,如果你第一次肥佬,唔好排快期。江湖傳聞,快期易抽中天光道、永孝街、油塘地獄考場
沙駕4take pass
岩岩考完天光道 完全唔知點解會衰呢樣
有冇人將會重考乙部
揸得太慢?
其實我唔覺得慢既 有上三波 都行20/30 多死車又多彎又落雨咪唔開快囉 咁樣衰好唔抵 真心覺得個官想肥你就肥
就快考天光道
有冇啲路面嘅嘢要注意
咁樣大tick 好似少見啲考亞皆老街?
睇死車睇人囉 轉彎慢慢過 唔好急 條路好短
前面睇空哂就比油 唔係就好似我咁衰太慢架啦
係 亞皆老街行到40 入左彎先開始慢2030
所以我都覺得好怪
考車真係睇官
上面巴打可能唔係衰技術
考幾點
多車?
黎緊考10:30
澤安又衰
呢個時間行既車唔多 死車多啲
死56 唉屌
我諗你遇到killer啫 慘~
利申: 35km/h
今日有冇人考車?
Failed
巴打,我認得你

考牌肥咗真係好灰,仲要肥忠義,真係好想搵窿捐,懷疑自己有小兒麻痺

你未必唔適合揸,只係你運氣差、或者做戲唔夠誇張

因為我第一次係去考忠義街,就feel到天光道超難
天光道啲司機咁狼死,啲賓妹同學生又當正自己九條命

除咗公主道易少少之外,其餘係大伏

靠害壟道仲條路窄又多死車,有啲車停喺度唔知想點,搞到我唔知爬定唔爬頭,甚至見過有港中泊到斜晒,又多臨面過嚟嘅車,最難臨尾入天光道切左線嗰下

亞皆老街放學時間,一出試場就有架仆街保姆車泊喺試場旁邊,搞到我睇唔到右邊有冇車嚟,好彩師傅開路。個路又斜又尖,稍有不慎就直標第二條線或者轉到出界

考完天光街先知忠義街好易

Btw 如果你一次肥佬,最好唔好抽快期。排多九個月畀自己操下車。仲有,得閒捐下錢。
今日掃桿埔棍van一take
算係呢幾日少有嘅開心事
恭喜,1 take pass
考亞皆老街 都係吊極力子唔好死火
出去睇完2面又有架車突然衝出黎 搞到佢踏break 大tick收皮
Btw 想試下駕院補鐘考沙田/鴨脷洲
係咪好貴
多謝由學車開始一路有爬文 學到好多嘢
祝大家都輕鬆pass
咁真係你不幸,睇兩面係大伏嚟。
下次一定成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞