『薪火post』BNO 續期資訊(37) 港爆真的近了,真係唔續領?

1001 回覆
43 Like 2 Dislike
係呀,我有睇
只係我個時唔方便搞certified true copy又想快d續,所以執住application document個句如未能提供正本要寫信解釋駁一駁,希望buy time比我遲少少搞certified true copy
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%B1%85%E8%8B%B1%E6%AC%8A%E8%A8%88%E5%8A%83
中國方面對居英權計劃表示不滿,亦對居英權計劃不予承認[4],華裔持有人一般仍被視為中國公民。由於中方規定在主權移交後的特區政府,出掌要職的人士均須為沒有外國居留權的中國公民,所以中方不會讓外國公民在主權移交後出任政府要職。
SAVE圖先
我DEL
唔比人抄POST
岩岩申請左,
小朋友相,當first apply,要confirm identity
問好多parent and grandparent 野

電子相,份電子form好似連簽名都唔洗

我打算記呢d過去
1. Old passport
2. Birth cert
3.Parent's marriage cert
4. HKID. photocopy colour
5.HKSAR passport photocopy colour
地址證明
Yes , 打少左
我夾3 張,AE/MPF/BOCHK
有個白痴問題
撇除退咗休,幫人countersign嘅專業人士係咪一定要在職?
其實本嘢答係HMPO出就冇咩要問
Countersign諗住搵個bno holder既專業人士
而家係咪仲要佢本人既passport copy?
我睇website 冇話要 淨係要比passport number
但你要寄本野比佢
但唔係HMPO出
自膠原來有寫
唔係你個CASE

我話HMPO個新系統
FF下如果有個case 有個大頭蝦冇交到身分證副本 咁岩撞正HMPO那西員工冇發現到 會出現咩事呀嗱
出咗本BOC比你
前年續,續完先見到薪火post
個時一次幫老豆老母呀哥自己續哂4本
lost/stolen有,過左期10年又有,普通renew又有
其實咪又係跟住hmpo個procedure續步做
countersign其實要揾唔難
睇自己有無心同面皮夠唔夠厚姐
伸手伸到問寄唔寄正本呢啲basis都係繼續用廁板岩

事頭婆嘅影響力真係無處不在
有咩用?
你問緊乜春
我是入來正皮的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞