『薪火post』BNO 續期資訊(37) 港爆真的近了,真係唔續領?

1001 回覆
43 Like 2 Dislike
我過到
好似唔洗填state
我認記我一定係填999077
之前過到既巴打係填咩
你係咪同樓上包皮baby個case一樣?
佢可能某d step揀錯左中國
其實飛機航空或運輸都唔當香港係中國一部份
有任何填過中國都唔認係999077
唔係
同埋係我個Frd整 我本身有BNO
我同佢一步一步做
發現揀無改過名嘅話就唔會去要填Postcode個頁
但我朋友有改過 而個Postcode填乜都過唔到
city: Hong Kong
country: Hong Kong
同星加波一樣,國巿同名
唔信你試吓 應該Bug嚟 回報咗
可以cap postcode form既圖黎望下?
星期六申請
就係用999077
其他人乜問題唔知
但由於經常飛黎飛去又要寄危險品
所以好記得好多機構認香港post code 前題係完全唔可以有中國字眼
因為分件唔同,稅各樣野都唔同

非常習慣填
hongkong,Hong Kong,999077
你係咪入咗"Apply online for a UK passport"申請?

正常係呢個

係英國申請先會係呢個
一開始揀香港
到POSTCODE入咩都過到
因為英國知香港唔用POSTCODE
如果真係搵唔到副簽,係咪應該唔好嘥錢.
唔該曬你地
可以去出生登記處拎番
有副本就拎副本去
連副本都冇就要做翻查再整

Btw如果巴打們諗住執份doc可以講多少少準備其他doc既野

好似好多人問出世紙
15/4 第一次寄,14/5 補副簽,27/5收到BNO,多謝大家幫手希望大家都順順利利續BNO,共享做GBR嘅榮耀
1個月先叫你補副簽 審核咁耐
佢2/5已經有email畀我,不過我14/5先準備完同寄出
寫信解釋身邊冇合資格副簽的英國國民
巴打你有冇睇到份doc
你係唔係中咗03年前出 係香港整

如果你冇睇既話 麻煩去睇咗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞