『薪火post』BNO 續期資訊(37) 港爆真的近了,真係唔續領?

1001 回覆
43 Like 2 Dislike
如果葡籍經由呀媽取得
呀媽又由澳門關係取得是咪等於唔取消得支籍?
我覺得可以
但要以入境處為準
灰色地帶處理好睇人
仲以為有人引戰會極速推post添
推上熱門等多啲人睇到個post
點知呢個3毛流到極點
3毛都唔知值唔值
應該都係類似BNSS BC脫支個做法
要有文件寄去你喺葡國嘅地址證明你係常住當地
喺冇sms情況下收到BNO
通常開戰都係公海開
入黎薪火Post開拖想死咩
都有人入過黎挑機架
公海post啲論調永遠都係spin「續嚟有乜用」「英國唔睬你」「拎嚟打飛機」

係咪打飛機都好,關你L事咩,冇嘅就收皮,有嘅就renounce啦
香港出世唔該
Hong Kong (Town), Hong Kong (Country)
呢度曾經有巴打屋企人係透過居英權計劃攞 BC, 嗰位巴打就係 by decent 有 BC。
佢去入境處申請取消支國籍,入境處要佢畀文件證明個 BC 點得返黎,結果英國方面出左封信話巴打係 by decent 有 BC,最後巴打脫支成功!
我覺得依個post既三毛少過公海
統一國藉 bno平權
我想問如果我舊果本個 authority寫住british consulate hong kong

我issuing authority係咪要填other
咁個網嗰度有冇英國駐港領事館揀?
European elections 2019: Brexit Party dominates as Tories and Labour suffer https://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-48417228

保守黨輸得好難睇
Facebook度有local同學叫人投Green Party
又block一條三毛

係時候又要搵返"五毛的下場"個條link

得UKPA,UKPS,IPS or HMPO 同埋 other㨂
咁係囉
我想睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞