『薪火post』BNO 續期資訊(37) 港爆真的近了,真係唔續領?

1001 回覆
43 Like 2 Dislike
我照填 無事
搵唔返離婚份野 係信寫返比佢冇
定你直頭冇寫?
BN慘笑BNO係到ff掙扎
唔知啊,佢話30 號會到

但我同老婆同一個包裹寄去,而家得佢嗰個搞掂咋
想問比完錢係咪完哂?無表格要下載?
我見我比完錢,無副署之類既from比我下載,但又搵唔到邊度可以下載黎填
唔該晒 你地驚唔驚 正本唔見
舊系統應該有份deceleration form+文件要求2合1只既pdf,新系統唔知了
我係舊登時都有入BNO POST

未見過有人要interview
sad but 一定冇
上便長到咁就唔好再quote啦喂
多人到爆
Joined processing queue 3:54pm on 3 May 2019

上一個 post 有位巴打又係呢個時間開始排隊,但佢已經收到
因為我係online application,屬renewal既
有無新系統巴絲教教我?applied淨係show左receipt for a new UK passport 咁個內容淨係講收左我錢,payment同application reference我
就唔見有declaration form同countersign form之類
所以想問問係咪正常?
搵極都搵唔到邊度有link download啲form

最後比錢
VISA / MASTER
想問比完錢係咪完哂?無表格要下載?
我見我比完錢,無副署之類既from比我下載,但又搵唔到邊度可以下載黎填[/quote]
要SIGN IN
你CLOSE咗嗰頁就CHECK EMAIL
SIGN IN咗就有條LINK
點定既呢 真係有極速OFFICER 定點
入左link ,係講what you need to send
啲內容無countersign form declaration form,淨係話要old passport, both sides hkid card ,full colour passport同12個月內既地址咋 咁係咪姐係唔洗countersign果啲?
登入後有無大約係咁既 link
Use paper form to confirm identity
我問過一個話4-6weeks
一個話no timescale
我一sign in就係ask someone to confirm your identity
如果無
可能你個case唔使
你再望望
多咗好多人

就係咁咋

再睇what you need to send就show呢啲
你舊嗰本係幾時過期?
想問網上申請BNO佢要我填postcode,我應該填咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞