『薪火post』BNO 續期資訊(37) 港爆真的近了,真係唔續領?

1001 回覆
43 Like 2 Dislike
人哋喺鬼國出世,Hong Kong Passport Office 跟住寫有咩問題
你唔係以為香港出世嘅會咁寫呀
搵唔到副簽嘅人係咪身邊冇朋友
返工又得自己一個?
我當初都嫌煩冇副簽就隊過去(上網見勁多人得)
點知俾人彈返轉頭
一問先知身邊原來咁多人有外國護照
其實hmpo已經好鬆手
唔一定要英聯邦護照
歐美都得
鼓起勇氣問下身邊嘅人喇
有時有d撚樣你估佢唔到
成日係WhatsApp吹好中國,原來條冚家鏟有外國護照
識條友1989年出世,奶共奶到乜,又做哂建制d濕鳩會員,起Facebook做下5毛,刷下存在感,on鳩鳩玩賓周
支那國,濕鳩政府唔想人用BNO的手段

睇Doc啦仆街
10條問題有9條都係睇doc就解決到都仲問
要睇do action嗰邊係當成個region入面嘅人係同一group定係肯將成個region入面嘅人再categorize

而家做官嘅唔可以攞其它國籍

即係其實一句講曬要大大聲話俾人聽出賣香港嘅唔係BNO人
唔係一定有被波及嘅可能性
如果送中條例一過 我諗廁板3年內會同支那護照睇齊
大家覺得bno會唔會受影響?
要睇do action嗰邊係當成個region入面嘅人係同一group定係肯將成個region入面嘅人再categorize

而家做官嘅唔可以攞其它國籍

即係其實一句講曬要大大聲話俾人聽出賣香港嘅唔係BNO人
唔係一定有被波及殃及池魚嘅可能性
97 年 issue 既紅皮bno, authority 寫passport office hong kong, 咁issuing authority 係揀others?
北平寄野黎香港咪要囉
BNO由北平寄黎咩?
個個一見多國簽證有機會取消就狗衝續bno
又唔睇doc
之前爬左d文話新system好似可以用手機影send過去
但副簽又要係張相背面寫果句野
係咪即係要副簽就冇得Send e-photo
睇doc唔見 問問各位大佬
新system唔駛寄相唔使搵人喺相背脊簽名

快啲改doc啦
夜晚燈光好難影到張合格嘅相 佢條片影得咁靚 聽日先算喇
SOR
玩緊新系統
淨係執一執什麼是副署 同埋 郵寄嘅section6 都會好好多
伸手黨大舉攻入...又正值岩岩轉左新system

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞