IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(4)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
咁多位 IT 同事做野會唔會聽歌架?
我會聽達哥打機

聽緊雲海鳩up

聽緊劏房波講野
如果你地知公司有人同你同post但做野垃圾態度又差要你同其他同事幫佢執屎但人工高過你
你地會點出聲

依倨世界係咁唔公平嫁啦
後面個廢老日日坐係到睇股票係我人工3倍

咁個post同job duty 唔同冇得比
我會聽達哥打機

聽緊雲海鳩up

聽緊劏房波講野

真係要爆發小宇宙既話會塞晒兩邊耳生人勿近
IT 狗初黎報到 大家好

早晨呀
做盛行呀?
我會聽達哥打機

聽緊雲海鳩up

聽緊劏房波講野

真係要爆發小宇宙既話會塞晒兩邊耳生人勿近

試過咁樣樣自閉兩日爆完個零星期既野,但係之後既時間hea同攰到仆街唔想再做野
乜得你地做IT可以做到咁hyper...

早晨呀
做盛行呀?

做過兩年vendor P仔
頂唔順轉左去間大d既公司做冗員
依家尻hea緊

hyper 乜撚丫……係唔想做野先上黎吹水……

早晨呀
做盛行呀?

依家尻hea緊

in 冗 we trust
不過 hea 多幾年就覺得悶架啦

早晨呀
做盛行呀?

依家尻hea緊

其實已經hea左一年 頭幾個月已經覺得悶
諗緊轉唔轉工好

早晨呀
做盛行呀?

依家尻hea緊

諗緊轉唔轉工好

拋返個身出黎做都好需要勇氣
做UAT tester可以有咩出路

又到咗比人appraisal既季節

加人工
做UAT tester可以有咩出路

上到qa man好值錢

早晨呀
做盛行呀?

依家尻hea緊

諗緊轉唔轉工好

師兄又做緊盛行?

加人工

appraisal的作用是扼殺加人工

早晨呀
做盛行呀?

依家尻hea緊

諗緊轉唔轉工好

師兄又做緊盛行?

frontend coding 狗
叫做搵到啖飯食餓唔死
不過做左 6 年野鳥個人好迷惘其實

早晨呀
做盛行呀?

依家尻hea緊

諗緊轉唔轉工好

師兄又做緊盛行?

frontend coding 狗
叫做搵到啖飯食餓唔死
不過做左 6 年野鳥個人好迷惘其實

邊方面frontend software/mobile/web 定全部
唉,點解我當初會俾人導左用 netbeans 架……
屌我屌我屌我

除左netbeans 同Eclipse 仲有咩更好選擇

利申: 都係跟番Tutorial 果environment ,差D VM埋ubuntu
唉,點解我當初會俾人導左用 netbeans 架……
屌我屌我屌我

除左netbeans 同Eclipse 仲有咩更好選擇

利申: 都係跟番Tutorial 果environment ,差D VM埋ubuntu

其實我都睇返寫乜
web project 用返 ide eg netbeans
backend 就用返 sublime / coda

利申:冇深究過,覺得岩用就用
午安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞