IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(4)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔知自己係 on9 定係點
不過搵工真係唔會好緊張幾錢
反而係想搵份開心既工
可能我好彩,未試過唔夠錢洗
同埋毒撚真係冇機會洗錢

買多幾台砌女,鍵盤,砌高達不知幾等錢洗
反而係想搵份開心既工
同埋毒撚真係冇機會洗錢

Rich
反而係想搵份開心既工
同埋毒撚真係冇機會洗錢

Me:
搭車 ~500
手機電話費 ~100
帶飯 0
家用: 6-8k

其他洗費?
好似沒有了......

毒撚既一生...
反而係想搵份開心既工
同埋毒撚真係冇機會洗錢

Rich

搵幾多都係買唔起樓
見到樓上有c兄講7x24 home office
初初都覺得好正
做做下就知home office 簡直係
初初都覺得好正
見左份P仔工 好似有feedback但比人壓價

問d 咩問題?
初初都覺得好正

仆街,不要說了
根本會做到個人抑鬱
初初都覺得好正

仆街,不要說了
根本會做到個人抑鬱

完全唔返公司?
初初都覺得好正

仆街,不要說了
根本會做到個人抑鬱

轉過黎啦
公司有同事讀psycholgy 出生提供心理輔導

利申:心理輔導咪又係我

曲線哂學歷
正常價,有個講到fresh graduate 20k( 雖然真係有,我見到有份工請HD,degree fg 真係24k, 寫手機apps 的) ,不過太多了
正常價,有個講到fresh graduate 20k( 雖然真係有,我見到有份工請HD,degree fg 真係24k, 寫手機apps 的) ,不過太多了

fg 24k
第2年應該30k

話最多等3個月渣, 所以應該無了

琴晚做不孝子叫呀媽幫我茶藥油,但係好似無乜幫助咁
巴打都係果個位舊骨痛?

你哋用laptop?

yes

有冇用書墊起部機, 又或者用laptop架?

有墊起呀而家
早幾年冇
而家知道有幾重要

laptop+1, 我而家都request左個mon黎坐直, 但係好似無乜點改善, 可能有時扮工都係會低頭幫返laptop

我用黎墊個本書好似係叫 保護好你的脊錐 之類既名
勿相認

咪鬼用laptop啦
moon呢家野同波一樣 越大越好 好似係

你哋用laptop?

yes

有冇用書墊起部機, 又或者用laptop架?

有墊起呀而家
早幾年冇
而家知道有幾重要

laptop+1, 我而家都request左個mon黎坐直, 但係好似無乜點改善, 可能有時扮工都係會低頭幫返laptop

我用黎墊個本書好似係叫 保護好你的脊錐 之類既名
勿相認

咪鬼用laptop啦
moon呢家野同波一樣 越大越好 好似係

我認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞