IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(4)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
你係呢到請人就預左用連登標準價

連登價唔係問題
有d 真係唔值...
有d 值但一直都underpaid
我肯比都過唔到老闆
我小打雜負責傳話嫁炸
同埋半年跳一跳每下都要30%真係幾癲下
3年4份工request5萬點比呀
我都廢事叫你上黎in
勿相認

連登fg 標準價30k wor

未HD GRAD, 白紙幾多K
連登仔第1年有 30k
轉工30%有d誇
我諗比35k 請個1年exp 連登仔差唔多
第一版個價加番一兩千就差唔多
做it 好多痴線佬
打去約佢interview
佢問我係邊到佢份cv
我:jobsdb
佢:姐係盜取我個人資料啦
我:xxx,唔係呀我見到你apply 我地職位先會有你份cv
佢:我apply 你地職位唔代表我要比個人資料你
我:

呢個好笑
做it 好多痴線佬
佢問我係邊到佢份cv
我:xxx,唔係呀我見到你apply 我地職位先會有你份cv
我:

呢個好笑

btw如果你係姐姐, 反應可能唔同
做it 好多痴線佬
佢問我係邊到佢份cv
我:

呢個好笑

APPLY唔比資料點APPLY
做it 好多痴線佬
佢問我係邊到佢份cv
我:

呢個好笑

注重個人私隱係好事
佢係衰on9姐
唔想俾人知又up上網又唔set privacy
依D on 9請左隨時畀大鑊公司
我自己D求職email都有寫明個人資料只用作應徵XXX公司,不得用作其他用途或披露予第三者
做it 好多痴線佬
佢問我係邊到佢份cv
我:

呢個好笑

注重個人私隱係好事
佢係衰on9姐
我自己D求職email都有寫明個人資料只用作應徵XXX公司,不得用作其他用途或披露予第三者

唔睇清楚條款都算
用常識諗一諗apply工最少都要放低個contact info 畀人, 咪時employer點搵你
做it 好多痴線佬
佢問我係邊到佢份cv
我:

呢個好笑

注重個人私隱係好事
佢係衰on9姐

就算唔特別自己寫明,私隱條例default好似已經係咁
利申: I have no common sense
做it 好多痴線佬
佢問我係邊到佢份cv
我:

呢個好笑

注重個人私隱係好事
佢係衰on9姐

唔睇清楚條款都算
用常識諗一諗apply工最少都要放低個contact info 畀人, 咪時employer點搵你

緊係要Employer PM你問你拎,先可以比嫁啦
點可能隨隨便便就拎到
又食白果
做it 好多痴線佬
佢問我係邊到佢份cv
我:

呢個好笑

注重個人私隱係好事
佢係衰on9姐

唔睇清楚條款都算

緊係要Employer PM你問你拎,先可以比嫁啦
點可能隨隨便便就拎到

係囉
hr遇著呢D applicants 真係
又食白果

白果乃必經的配菜
唔好放棄就會有
見一份工通常會幾多日內出offer
如果以15號in 13/3 番工計
利申:同個IT MANAGER 傾得幾開心,聽到佢講"咁一個月後再見"

連登價唔係問題
有d 真係唔值...
我肯比都過唔到老闆
我小打雜負責傳話嫁炸
我都廢事叫你上黎in
勿相認

究竟你係hr狗
定係it狗
(大家都係狗 不喜勿插我屎忽
臨近6點大家都準備收工,靜晒
仲話IT狗要OT,邊個信
請問師兄們如果我想入行做數據中心既operation相關的工作,報ive雲端呢個課程方向正確嗎?
利申沒有it底

連登價唔係問題
有d 真係唔值...
我肯比都過唔到老闆
我小打雜負責傳話嫁炸
我都廢事叫你上黎in
勿相認

究竟你係hr狗
定係it狗
(大家都係狗 不喜勿插我屎忽

佢請人請左成個POST, 應該係HR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞