IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(4)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
下次1001個人請開新post
廢青繼續跟大佬學野
新手上路angular 2 有無巴打交流下
留名
Lm
新手上路angular 2 有無巴打交流下

用過下
好麻煩
用熟左之後可接受
讀緊寫APP 學校教緊JAVA
有冇必要去學C++
今年畢業 搵緊programmer工
但見好多都要有相關經驗
突然好迷茫
淨係做過network solution果方面既intern
讀緊寫APP 學校教緊JAVA
有冇必要去學C++

寫APP既話C++冇用
java + swift
新post劉名
但見好多都要有相關經驗
突然好迷茫
淨係做過network solution果方面既intern

adv上識幾款就可
無必要驚唔識咩framework

記緊不要做JP狗
要做真。P狗/AP狗
JP狗只是用來壓價的title
接番上一個post
而家讀緊e 個part time IT high dip 18年頭完晒
會去報top up cs degree
為左可能有分加,所以先想而家出黎搵份p 仔嘅工
p同埋某一個指定language既developer有咩分別
但見好多都要有相關經驗
突然好迷茫

adv上識幾款就可
無必要驚唔識咩framework

記緊不要做JP狗
要做真。P狗/AP狗
JP狗只是用來壓價的title

多謝指點
p同埋某一個指定language既developer有咩分別

title既野除非係大公司,如果唔係冇咩用
睇job desc. & 人工
我16年三大cs grad連同幾個fd都係14-15k咋
最高果個都係pccw 16k

我睇三大上年個mean好似上到17定18啵

CU 16k尾
UST 印象中都係差少少17k
HKU一向冇留意唔知

CU 16k尾
UST 印象中都係差少少17k
HKU一向冇留意唔知

睇median 先準
mean比d父幹或者係痴線佬拉到好高

ust cs median上年好似15k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞