IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(4)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
見工見成3個鐘..

明明好似好好傾

見完仲要冇回音...

我前個月見個幾份都係嫁
遲幾日就會收到
We think you’re a cool guy. Unfortunately we have some candidates...
見工見成3個鐘..

明明好似好好傾

見完仲要冇回音...

我前個月見個幾份都係嫁
遲幾日就會收到
We think you’re a cool guy. Unfortunately we have some candidates...

必經的配菜姐, 總會搵到
見工見成3個鐘..

明明好似好好傾

見完仲要冇回音...

我前個月見個幾份都係嫁
遲幾日就會收到

必經的配菜姐, 總會搵到

成日都係咁架啦
岩岩先見到份,見左幾次先話 CFO 唔批
急需sql developer
另請ap/sa/qa

巴打,小犬又黎同你請安
我16年三大cs grad連同幾個fd都係14-15k咋
最高果個都係pccw 16k

我睇三大上年個mean好似上到17定18啵

CU 16k尾
UST 印象中都係差少少17k
HKU一向冇留意唔知

咁cityu點樣?
Agent介紹個D IBM合約工伏唔伏?
就咁聽工作內容唔覺有咩興趣...
但岩岩打黎話下星期想約我見

伏唔伏就唔知
但依個位起碼請左成年
自己諗

利申:以前做agent

日資IT 公司工作環境如何
上網睇D人話成日OT
無野做都扮有野做

睇公司wor
正如港資都有好野一樣

我咁岩都係搵緊日本工
佢地會好明確咁分新入職同轉工,(當然分外國/國內)
新入職好少工+少offer; 但轉工會多到你厭
對外國人佢地通常都有各種津貼,但多數只請身處日本
另外佢地好興係公司搞說明會做Application既第一步
所以結論係搵方法死過去再轉工
利申:紙上談兵既香港廢青
我16年三大cs grad連同幾個fd都係14-15k咋
最高果個都係pccw 16k

我睇三大上年個mean好似上到17定18啵

CU 16k尾
UST 印象中都係差少少17k
HKU一向冇留意唔知

咁cityu點樣?

http://admission.cs.cityu.edu.hk/AfterGraduation/Salary
另請ap/sa/qa

巴打,小犬又黎同你請安

娘娘
入伍表格係邊拎

跟機拎form
HSBC 又炒IT 狗

知唔知炒咩department?
另請ap/sa/qa

巴打,小犬又黎同你請安

娘娘
入伍表格係邊拎

跟機拎form

跟機
HSBC 又炒IT 狗

HSBC 又炒IT 狗

炒房班仆街年年自己炒燶就搵 IT 開刀
公平咩、公平咩
HSBC 又炒IT 狗

公平咩、公平咩

炒毒撚最好,唔會反抗唔會出聲
HSBC 又炒IT 狗

公平咩、公平咩

炒毒撚最好,唔會反抗唔會出聲

呀呀呀呀呀呀呀呀
另請ap/sa/qa

巴打,小犬又黎同你請安

娘娘
入伍表格係邊拎

跟機拎form

跟機

定係我已經自動入伍?
訓醒仲未放工做乜好

仆你個街訓醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞