IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(4)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
細細聲問
有無係日本返工既IT狗前輩

日本it狗係咪ot好勁

聽講日本OT文化勁過香港
有朋友係日本公司既香港分支做Office Boy
都經常要O1~2個鐘

香港每日OT兩個鐘唔叫OT啦
細細聲問
有無係日本返工既IT狗前輩

日本it狗係咪ot好勁

聽講日本OT文化勁過香港
有朋友係日本公司既香港分支做Office Boy
都經常要O1~2個鐘

香港每日OT兩個鐘唔叫OT啦

但係遲到 15 分鐘就叫遲好撚多
16 grad 做inhouse 15k,未過probation
做完2個project之後開始無乜野做
日日返去自習(老細叫)
得閒左成個星期,見其他人都好似有野做咁,好驚
好想做ml / cv既工呀呀呀呀

我日日都留一次依句野,睇下留幾次先做到

Master

冇呀
16 grad 做inhouse 15k,未過probation
日日返去自習(老細叫)

係咪你快槍手咋?
日日返去自習(老細叫)

係咪你快槍手咋?

做太快唔係咁好bor
日日返去自習(老細叫)

係咪你快槍手咋?

其實一個係負責maintenance佢個新webpage(執下UI咁)
另一個係負責做佢地個新webpage,仲要只係做UI。

自問佢d requirements都做齊同做啱比佢。
日日返去自習(老細叫)

同你一樣,做得太快
宜家等收工
日日返去自習(老細叫)

同你一樣,做得太快
宜家等收工

每日都等等收工

其實諗諗下,做份 inhouse IT 都唔錯
如果唔係想發達 / 升職 / 養家咁樣過世都幾好
日日返去自習(老細叫)

同你一樣,做得太快
宜家等收工

每日都等等收工

inhouse 到sa 都4x k 以上都唔叫發達

俾人炒左就真係唔方唔發達
做得 inhouse 之後出到黎都難搵工
做緊inhouse就過probation
真係無咩野做
IT狗入黎揮手

7yr exp........ 近期搵緊工轉
IT狗入黎揮手

樓上有巴打請緊人呀
IT狗入黎揮手

樓上有巴打請緊人呀

哩幾日都有interview, 過埋睇下點先
日日返去自習(老細叫)

同你一樣,做得太快
宜家等收工

每日都等等收工

係咁打乜工都可以比人炒既
我都好驚比人炒

新年溜溜唔好講衰野

上面七年位巴打有冇打算叫夠60K?
入ha 做係咪要經agent bid??
http://www.ha.org.hk/visitor/ha_visitor_index.asp?Content_ID=2010&Lang=CHIB5&Dimension=100
未見過請IT

二手飯轉contract

同你一樣,做得太快
宜家等收工

每日都等等收工

係咁打乜工都可以比人炒既
我都好驚比人炒

新年溜溜唔好講衰野

上面七年位巴打有冇打算叫夠60K?

正正常常點會話炒就炒
入ha 做係咪要經agent bid??
http://www.ha.org.hk/visitor/ha_visitor_index.asp?Content_ID=2010&Lang=CHIB5&Dimension=100
未見過請IT

第一,睇英文版
第二,agent工,外人要搵agent收風同報,官網沒的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞