IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(4)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

你哋用laptop?

yes

有冇用書墊起部機, 又或者用laptop架?

有墊起呀而家
早幾年冇
而家知道有幾重要

laptop+1, 我而家都request左個mon黎坐直, 但係好似無乜點改善, 可能有時扮工都係會低頭幫返laptop

我用黎墊個本書好似係叫 保護好你的脊錐 之類既名
勿相認

咪鬼用laptop啦
moon呢家野同波一樣 越大越好 好似係

我認同

覺得最強laptop係surface book
買個多moon返去 點會有錢冇得洗
利申無業
正常價,有個講到fresh graduate 20k( 雖然真係有,我見到有份工請HD,degree fg 真係24k, 寫手機apps 的) ,不過太多了

fg 24k
第2年應該30k

轉工跳30%是常識吧
31-32k 先岩
利申:比唔起

第3年已經4皮
好快做到it界李+x
正常價,有個講到fresh graduate 20k( 雖然真係有,我見到有份工請HD,degree fg 真係24k, 寫手機apps 的) ,不過太多了

fg 24k
第2年應該30k

轉工跳30%是常識吧
31-32k 先岩

第3年已經4皮
好快做到it界李+x

fg 20k真係有囉
利申 16fg 21k尾
見左份P仔工 好似有feedback但比人壓價

問d 咩問題?

都係問下跟過d咩project 做開front end定back end果d
見左份P仔工 好似有feedback但比人壓價

唔急就見多幾份先

呢2個星期都係keep住有一兩日見完工先返工

fg 24k
第2年應該30k

轉工跳30%是常識吧
31-32k 先岩

第3年已經4皮
好快做到it界李+x

fg 20k真係有囉

屈機

fg 24k
第2年應該30k

轉工跳30%是常識吧
31-32k 先岩

第3年已經4皮
好快做到it界李+x

fg 20k真係有囉

屈機

西利

有墊起呀而家
早幾年冇
而家知道有幾重要

laptop+1, 我而家都request左個mon黎坐直, 但係好似無乜點改善, 可能有時扮工都係會低頭幫返laptop

勿相認

咪鬼用laptop啦

我認同

利申無業

x2
上背好似越黎越駝
前後伸下可以狂啪啪聲

屌,坐好 D 啦仆街

有墊起呀而家
早幾年冇
而家知道有幾重要

勿相認

咪鬼用laptop啦

我認同

利申無業

x2
上背好似越黎越駝
前後伸下可以狂啪啪聲

屌,坐好 D 啦仆街

我坐直都啪啪聲緊

有墊起呀而家
早幾年冇
而家知道有幾重要

勿相認

咪鬼用laptop啦

我認同

利申無業

x2
上背好似越黎越駝
前後伸下可以狂啪啪聲

屌,坐好 D 啦仆街

我坐直都啪啪聲緊

啪啪聽好似係因為你同一個姿態HOLD 太耐,郁番果下放鬆番,就會啪啪聲。好似係
Agent介紹個D IBM合約工伏唔伏?
就咁聽工作內容唔覺有咩興趣...
但岩岩打黎話下星期想約我見

伏唔伏就唔知
但依個位起碼請左成年
自己諗

利申:以前做agent

岩岩Reject左比人Cut線

伏唔伏就唔知
但依個位起碼請左成年
自己諗

日資IT 公司工作環境如何
上網睇D人話成日OT
無野做都扮有野做
HSBC 又炒IT 狗

伏唔伏就唔知
但依個位起碼請左成年
自己諗

日資IT 公司工作環境如何
上網睇D人話成日OT
無野做都扮有野做

日本公司係咁
不過 D 細公司聽你 ibm 出黎好似請既機會大 D
HSBC 又炒IT 狗

IT 狗,做到嘔

fg 24k
第2年應該30k

轉工跳30%是常識吧
31-32k 先岩

第3年已經4皮
好快做到it界李+x

fg 20k真係有囉

屈機

西利

20k不過係startup
毒撚坐喺 starbucks
格離有檯男女 flirt 左成個幾鐘
好想大叫一句不如你地開間房啦
見工見成3個鐘..

明明好似好好傾

見完仲要冇回音...
HSBC 又炒IT 狗

知唔知炒咩department?

fg 24k
第2年應該30k

轉工跳30%是常識吧
31-32k 先岩

第3年已經4皮
好快做到it界李+x

fg 20k真係有囉

屈機

西利

20k不過係startup

想必閣下都係人中之龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞