IT界討論區:大家都是IT狗,不用分這麼細(4)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
臨近6點大家都準備收工,靜晒
仲話IT狗要OT,邊個信

可能想快D收工,唔出聲 嗱嗱聲做到8,9點咪走人囉
利申: 最後一日返hea工, 我會懷念的
見一份工通常會幾多日內出offer
如果以15號in 13/3 番工計
利申:同個IT MANAGER 傾得幾開心,聽到佢講"咁一個月後再見"

有一定size既公司,預一至兩個禮拜process都好正常。
請問師兄們如果我想入行做數據中心既operation相關的工作,報ive雲端呢個課程方向正確嗎?
利申沒有it底

Dc operator同cloud唔算好有關聯,而且做乜咁睇唔開
見一份工通常會幾多日內出offer
如果以15號in 13/3 番工計
利申:同個IT MANAGER 傾得幾開心,聽到佢講"咁一個月後再見"

有一定size既公司,預一至兩個禮拜process都好正常。

未有HD CERT 真係幾難搵工
希望佢真係請
請問師兄們如果我想入行做數據中心既operation相關的工作,報ive雲端呢個課程方向正確嗎?
利申沒有it底

Dc operator同cloud唔算好有關聯,而且做乜咁睇唔開

http://www.vtc.edu.hk/admission/en/programme/it114115-higher-diploma-in-cloud-and-data-centre-administration/basic-information/ 我見個課程有數據中心管理的,所以想請教下各位師兄這課程有冇伏
啊啊啊啊啊啊啊啊啊唔小心訓著左一起身就收工

HOME OFFICE,邊個理你

屋企加班啦

屋企加班啦

我真係唔明
點解要絲打龜home
應該放係office比人打j

屋企加班啦

我真係唔明
點解要絲打龜home
應該放係office比人打j

因為我真人似巴打

唔撚做了收工
利申沒有it底

中五有手有腳都請好老實

我搵工果時有AGENT 話有E D工,番3.5 - 4 day

利申:無IT底

唔緊要啦
我係公司成日都係咁

放工未呀
有冇人做 oracle ERP
睇咁多個post都冇乜聽人提過
有冇同路人
你係呢到請人就預左用連登標準價

連登價唔係問題
有d 真係唔值...
有d 值但一直都underpaid
我肯比都過唔到老闆
我小打雜負責傳話嫁炸
同埋半年跳一跳每下都要30%真係幾癲下
3年4份工request5萬點比呀
我都廢事叫你上黎in
勿相認

究竟你係hr狗
定係it狗
(大家都係狗 不喜勿插我屎忽

佢請人請左成個POST, 應該係HR

呢個問題問得真係好,我都好樂意解答你呢個問題, 我係it 狗中既hr 狗,即係狗中狗

狗主

唔緊要啦
我係公司成日都係咁

放工未呀

傾offer 傾到遲左5min放
2017年年尾會再調整人工
it 狗人工高之外仲有得調整公平咩

而家先 2 月
有冇同路人

無記錯係db 個邊既?

係呀,睇下第時有冇機會合作
有冇同路人

無記錯係db 個邊既?

係呀,睇下第時有冇機會合作

oracle 其實同sql 有乜分別
老闆想要oracle 人但黎親都係 sql

oracle 要錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞