沈陣營第二百二十二期 - 師父租樓好開心

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
公海reits個post好鬼好笑,買賣reits睇RSI
師傅早晨\|/
唔賣又機會微啲,高通都要做生意,所以放生中興嗰陣或者原因之一

其實依我睇呢步唔靚,早打巢佢一間公司,今日可能雜種早就投降,翻嚟覆去就比人睇到自己驚痛,結果咪又係打

我依然對Trump有保留
搞A股隻跌停版機制盞搞嘅,到時想止蝕賣都賣唔出,十個跌停版之後血本無歸

其實跌停版只會放大恐懼,賣唔出就越急,一打開就人踩人,李屌加根本唔識

利申: 食過A股10個跌停版,冇咗9成錢咁滯
我重買白石角堆新樓
贏國車股通通唔使睇,唔係車價,係道路設計頂唔到,只會塞車,油費路費同牌費節節高升,有冇貿易戰都係唔掂得
700 係咪中午出業績
有無師兄put put 佢
唔係
早前3.x 有入
好似有大戶掙做莊 我

所以我驚住走

賺少左好多
ETnet唔知係咪報價server死咗,股價唔郁嘅,唯有睇富途牛牛
廢老股東冇所謂,係驚管理層都係廢嘅,講啲行課嘢冇內容,Q&A答到亂晒龍,呢間嘢要重新考慮
黃埔時尚坊直接入地鐵站
依然租唔出
吉左好耐
日清食品(01475 )受有內地券商憧憬未來推人造肉食品,加上早前業績佳推動,股價今早進一步攀升,一度升穿5元關,高見5.03元,揚7.2%,新造4.94元,仍飆5.3%,成交金額1576萬元。

該股暫錄三連升,現價計,暫飆12%。

美國上市的人造肉第一股Beyond Meat,在5月1日首日掛牌大升1.6倍,隨後持續攀升,隔夜再大升14.7%,比招股定價每股25美元,狂升2.2倍。內地券商國盛証券於5月5日報表報告,建議可留意日清食品。

國盛証券認為,日清食品母公司日本日清,於今年3月與日本東京大學宣布,首次成功利用牛肌肉細胞培養人造牛排,未來日本日清有望推出「人造肉」產品,而本港上市的日清食品負責中港澳銷售,日清食品將可受惠。

另外,日清食品早前公布,首季股東應佔溢利9167.5萬元,按年增長25.1%。每股盈利8.5仙。期內收入7.996億元,微跌不足0.1%
講左D咩
合味道入面唔係已經係人造肉咩
282-283已到 唔知師父係咪同計劃一樣開淡倉
開左地鐵 方便左區內人出外消費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞