沈陣營第二百二十二期 - 師父租樓好開心

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
由佢上星期唔托就知放棄, 要同美國玩一轉
樓王係咪轉睇淡?
穿咗你講既28200
開市應該都8嚿起跳啦
Cfu \|/
所以貶值有著數,都冇生意做預咗外資走,臨尾兌換美元殺一筆好過
諗住彈上有得開熊, 跌Q哂
無野做到
咁嘅情況好難睇好 短期一定向淡

穿到大師兄講嘅24500有機會系統性崩潰

如果你哋得一注本錢,錢要隨時用,逢彈減持,唔需要吉倉但要改持倉比例,因為唔知捱幾耐
彈左D, 跌少D開市
未必咁慘,D關稅可以申請豁免,301條款係6月17號先開聽證會,師叔套劇6月7號已經做完,捱多陣多數又有得傾
特朗普又話見
吸血...
我就冇乜擔心,投入咗嘅就由佢擺,最多唔再投入股市住,坐貨等,至於香港經濟唔得我都冇乜所謂,預咗生活費,就算市場冧晒我都有飯開嘅

噚日再問老婆移唔移民台灣,佢依然話唔,咁唯有留港見證歷史,廢事講咁多

美帝扶起台灣,我天馬行空諗法係未來共匪冧檔,四分五裂部份地區由台灣接管,例如廈門

要移民台灣嘅沈門人襯早,未來或有好環境,否則太多人湧去又提高門檻,2014年前只要喺台灣銀行擺5球台幣就申請到投資移民,之後提高到600萬仲必須有實際公司

不過未夠36歲要當兵
啲人見到個支那閪仲會信咩
夠口材又後生樣唔太衰格唔乞人憎嘅,可以溝條台妹搞掂
我諗走佬去越南都唔錯,侵侵教既!

分分鐘趕到將來越南經濟起飛果轉!
睇吓歷史都知,共匪所謂談判從來都係拖到局勢對自己有利,以前同刮民黨蔣介石開幾多次?

中共呢隻怪獸由美帝製造,二戰之後如果唔係縮手,支持刮民黨,共匪玩完,不過刮民黨有名叫,可能都係另一個共匪,分別唔大

香港唔係英國唔救,係美帝送番比共匪用嚟圍蘇聯,之前鄧小平交咗投名狀郁越南,諗吓文化大革命時毛澤東咁強勢都唔敢郁香港,其實派兵文錦道衝過嚟,英軍擋唔住嘅,港督府長期擺架直昇機,有事港督就走,咪就係美帝後面做嘢,韓戰共匪都唔敢向美國商船開火,驚打入本土

以上我陰謀論,最近睇咗幾本香港歷史書聯想嘅啫,冇實際證據
越南有排華問題
樓寶 5.7 有幾多師兄弟喺度排緊
咁錢去越南,人去台灣囉!

本來中國既工廠好多都係台灣搬過去,不過依種轉移係單行路,就算中國經濟幾差都唔會搬返去台灣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞